pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kaman'da Hasat Mevsimi

05.07.2017 - 12:43, Güncelleme: 05.07.2017 - 12:43
 

Kaman'da Hasat Mevsimi

KIRŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden olan Kırşehir'in Kaman ilçesinde hasat mevsimi istenilen verimlerde başlamadı.Arpa, buğday...

KIRŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden olan Kırşehir'in Kaman ilçesinde hasat mevsimi istenilen verimlerde başlamadı.Arpa, buğday ve mercimek tarlalarına giren biçerdöverlerin, yağış ve hastalıklar yüzünden istenilen verimin alınmadığını aktaran Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül, yaptığı açıklamada çiftçilerin beklentisinin karşılanamadığını, verimlerin düşük olduğunu söyledi.Elde edilen mahsullerin Türkiye ortalamasında olduğunu söyleyen Öncül, şunları kaydetti:"Kaman ilçesi ve bölgesinde arazilerimiz verimli. Nohut, arpa, buğday ve mercimek ekimi yaptık. Şimdide hububatların toplanmasına başladık. Kaman'da 250 bin dönüm nohut, 150 bin dönüm arpa, 200 bin dönüm buğday ve yaklaşık olarak 12 bin dönüm mercimek ekimi yapıldı. İlçemizde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerinin fiyat belirlemesi yapmasını bekliyoruz. Şu an da fiyat belli olmadığı için çiftçimiz ürünleri emanet olarak ofise bırakıyor, beklemeye geçiyor. Bu bekleme süresinde ürünler fire veriyor. Ayrıca üreticinin borcu olduğu için nakit para ihtiyacı var. Tarım Bakanlığının arpa, buğday, mısır ve canlı hayvanlar üzerinden alınan vergileri kaldıracağını açıklamasının ardından fiyatların düşeceğinden tedirginiz."Kaman'da çiftçilerin fiyat belirsizliğinden ve açıklanmayan fiyatların sorun oluşturduğunu söyleyen üretici Cemal Kızılkoca, şöyle devam etti: "Verimi yüksek arazilerimiz olduğu için, bu yıl daha çok para edeceğini düşünerek nohut ekimi yaptık. Yüksek masraflar yaptık. Arpa, buğday ve kırmızı mercimek üreten çiftçiler için fiyat belirlememesi bizleri de, nohut üreticilerini de sıkıntıya soktu. Çünkü ürün satın alan esnaf fiyat belli olmadığı için ürünleri almıyor. Toprak Mahsülleri Ofisi ise ürünleri emanet olarak bizden alıyorlar. Bizde böyle olunca ortada kalıyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisinin en kısa zamanda fiyatları açıklamasını bekliyoruz."
KIRŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden olan Kırşehir'in Kaman ilçesinde hasat mevsimi istenilen verimlerde başlamadı.Arpa, buğday...

KIRŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden olan Kırşehir'in Kaman ilçesinde hasat mevsimi istenilen verimlerde başlamadı.

Arpa, buğday ve mercimek tarlalarına giren biçerdöverlerin, yağış ve hastalıklar yüzünden istenilen verimin alınmadığını aktaran Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül, yaptığı açıklamada çiftçilerin beklentisinin karşılanamadığını, verimlerin düşük olduğunu söyledi.

Elde edilen mahsullerin Türkiye ortalamasında olduğunu söyleyen Öncül, şunları kaydetti:

"Kaman ilçesi ve bölgesinde arazilerimiz verimli. Nohut, arpa, buğday ve mercimek ekimi yaptık. Şimdide hububatların toplanmasına başladık. Kaman'da 250 bin dönüm nohut, 150 bin dönüm arpa, 200 bin dönüm buğday ve yaklaşık olarak 12 bin dönüm mercimek ekimi yapıldı.

İlçemizde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerinin fiyat belirlemesi yapmasını bekliyoruz. Şu an da fiyat belli olmadığı için çiftçimiz ürünleri emanet olarak ofise bırakıyor, beklemeye geçiyor. Bu bekleme süresinde ürünler fire veriyor. Ayrıca üreticinin borcu olduğu için nakit para ihtiyacı var. Tarım Bakanlığının arpa, buğday, mısır ve canlı hayvanlar üzerinden alınan vergileri kaldıracağını açıklamasının ardından fiyatların düşeceğinden tedirginiz."

Kaman'da çiftçilerin fiyat belirsizliğinden ve açıklanmayan fiyatların sorun oluşturduğunu söyleyen üretici Cemal Kızılkoca, şöyle devam etti:

"Verimi yüksek arazilerimiz olduğu için, bu yıl daha çok para edeceğini düşünerek nohut ekimi yaptık. Yüksek masraflar yaptık. Arpa, buğday ve kırmızı mercimek üreten çiftçiler için fiyat belirlememesi bizleri de, nohut üreticilerini de sıkıntıya soktu. Çünkü ürün satın alan esnaf fiyat belli olmadığı için ürünleri almıyor. Toprak Mahsülleri Ofisi ise ürünleri emanet olarak bizden alıyorlar. Bizde böyle olunca ortada kalıyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisinin en kısa zamanda fiyatları açıklamasını bekliyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.