pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Yozgat'ta Doğaya Keklik Bırakıldı

02.07.2017 - 17:38, Güncelleme: 02.07.2017 - 17:38
 

Yozgat'ta Doğaya Keklik Bırakıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat Kazankaya Kanyonu'na 250 kınalı keklik bırakıldı.Yozgat'taki üretim istasyonunda yetiştirilen 250 kınalı keklik, Vali Kemal Yurtnaç'ın...

YOZGAT (AA) - Yozgat Kazankaya Kanyonu'na 250 kınalı keklik bırakıldı.Yozgat'taki üretim istasyonunda yetiştirilen 250 kınalı keklik, Vali Kemal Yurtnaç'ın da katıldığı etkinlikle Kazankaya Kanyonu'nda doğaya salındı. Vali Yurtnaç, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilde 2007 yılında kurulan olan keklik üretim istasyonunun amacının doğada sayısı azalmaya başlayan ve özellikle Anadolu insanının çok değer verdiği kınalı kekliklerin sayısını artırmak olduğunu söyledi.Yozgat genelinde yaklaşık 3 bin kekliğin doğaya salındığını dile getire Yurtnaç, "Keklik üretim istasyonunda yıllık 10 bin keklik üretimi yapılıyor. Bunlardan 3 bini Yozgat genelinde geri kalan 7 bini ise Türkiye’nin çeşitli illerinde doğaya salınıyor." dedi. Yurtnaç, kekliklerin, son yıllarda doğada sayısı hızla artan ve ölümcül derecede tehlikeli olan kene ile mücadelede de önemli rol oynadığına dikkati çekerek, "Yaz mevsiminin gelip havaların ısınmasıyla birlikte keneler de artık baş göstermeye başladı. Doğaya saldığımız keklikler, doğaya kattığı güzelliğin yanı sıra kene ile mücadelede de önemli rol oynayacak." ifadelerini kullandı.
YOZGAT (AA) - Yozgat Kazankaya Kanyonu'na 250 kınalı keklik bırakıldı.Yozgat'taki üretim istasyonunda yetiştirilen 250 kınalı keklik, Vali Kemal Yurtnaç'ın...

YOZGAT (AA) - Yozgat Kazankaya Kanyonu'na 250 kınalı keklik bırakıldı.

Yozgat'taki üretim istasyonunda yetiştirilen 250 kınalı keklik, Vali Kemal Yurtnaç'ın da katıldığı etkinlikle Kazankaya Kanyonu'nda doğaya salındı.

Vali Yurtnaç, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilde 2007 yılında kurulan olan keklik üretim istasyonunun amacının doğada sayısı azalmaya başlayan ve özellikle Anadolu insanının çok değer verdiği kınalı kekliklerin sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Yozgat genelinde yaklaşık 3 bin kekliğin doğaya salındığını dile getire Yurtnaç, "Keklik üretim istasyonunda yıllık 10 bin keklik üretimi yapılıyor. Bunlardan 3 bini Yozgat genelinde geri kalan 7 bini ise Türkiye’nin çeşitli illerinde doğaya salınıyor." dedi.

Yurtnaç, kekliklerin, son yıllarda doğada sayısı hızla artan ve ölümcül derecede tehlikeli olan kene ile mücadelede de önemli rol oynadığına dikkati çekerek, "Yaz mevsiminin gelip havaların ısınmasıyla birlikte keneler de artık baş göstermeye başladı. Doğaya saldığımız keklikler, doğaya kattığı güzelliğin yanı sıra kene ile mücadelede de önemli rol oynayacak." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.