pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Macera Tutkusu Üniversiteli Yaptı

Siyaset 19.06.2017 - 12:28, Güncelleme: 19.06.2017 - 12:28
 

Macera Tutkusu Üniversiteli Yaptı

Kayseri'de, yarım bırakmak zorunda kaldığı kursa yıllar sonra katılan ve yamaç paraşütü pilotu olan Sabri Kavuncu, bu spor dalında eğitim veren yüksekokulun antrenörlük bölümünden mezun olup, 50 yaşında üniversite diploması almanın gururunu yaşadı- Üniver

KAYSERİ (AA) - MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayseri'de ticaretle uğraşan ve yamaç paraşütü sporu yapan 50 yaşındaki Sabri Kavuncu, bu spor dalında eğitim veren yüksekokulun antrenörlük bölümünden mezun olmanın sevincini yaşıyor.Gençlik hayali olan paraşütle uçmaya 40 yaşından sonra başlayan Kavuncu, bu sporu yaparken tanıştığı atlı okçuluğun yanında bu spor sayesinde başladığı Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Antrenörlük Bölümünden mezun oldu.Kavuncu, AA muhabirine, gençlik yıllarından bu yana bir çok sporla ilgilendiğini ve bu sporları severek yaptığını belirtti. Çocuğu yaşındakilerle üniversite okuyup onlarla mezun olmanın hayatına farklı renk kattığını aktaran Kavuncu, geleneksel sporlardan atlı okçuluğun yanında yamaç paraşütü ile uçmanın da hayatını renklendirdiğini ifade etti. Paraşütle uçma merakının uzun yıllar önce başladığını aktaran Kavuncu, şunları kaydetti: "Askerden geldikten sonra Türk Hava Kurumunun paraşüt atlayış kursuna kayıt oldum ve başlangıç kursu aldım. Kursu devam ettiremediğim için içimde ukde kalmıştı. 2008'de Talas Belediyesi yamaç paraşütü kursu açmaya başladı. Bir arkadaşım da benim bu alana ilgim olduğunu bildiği için beni kursa kayıt ettirmiş. Bu vesile ile yamaç paraşütü macerasına başlamış oldum. Bu, serbest paraşütten daha farklı ve bence daha güzel. Yamaç paraşütüyle seyri sefer yaparak mesafe katediyoruz. Yamaç paraşütü sporunu çok sevdim ve 2008'den beri devam ettiriyorum."- "At üstünde ok atmaya başladım" Yamaç paraşütü sayesinde atlı okçulukla tanıştığını vurgulayan Kavuncu, şöyle konuştu:"Atlı okçuluğa başlamamda bu sporun etkisi var. Paraşütle uçarken iniş alanının yanındaki boş arazide ok atanları gördüm, dikkatimi çekti ve merak ettim. Yanlarına gidip bir yay nasıl edinebilirim, bu sporu nasıl yapabilirim diye sordum. Daha sonra oradakilerin yardımıyla ok ve yay siparişi verdim. Böylece arkadaşlarla beraber ok atmaya başladım. Daha sonra atlı okçuluk kulübü başkanı Sami ağabey, 'at üstünde ok atacağız' dedi. Çalışarak zamanla at üstünde ok atmaya başladık ve buna da alıştık. Böylece 42 yaşından sonra at üstünde ok atmaya başladım." - "Üniversiteli çocuklarımdan önce mezun oldum" İki çocuğunun üniversitede okuduğunu ve onlardan önce 50 yaşında da olsa mezuniyet diploması aldığını aktaran Kavuncu, şöyle devam etti:"Üniversitede yamaç paraşütü başlangıç kursları veriliyordu. Daha sonra da yamaç paraşütü bölümü açıldı. Üniversitede okutmanlık yapan bir arkadaşımın teşvikiyle sınavlara girdim ve kazandım. Böylece üniversite hayatına başlamış oldum. Tabi başlayınca bitirelim dedik. Mezuniyet töreniyle beraber bu yıl diplomamı aldım. Böylece yamaç paraşütünün beden eğitimi ve antrenörlük bölümünü bitirmiş oldum. Yaşları benden küçük olsa da buradaki öğrencilerle arkadaş oldum. Çok farklı bir duygu."
Kayseri'de, yarım bırakmak zorunda kaldığı kursa yıllar sonra katılan ve yamaç paraşütü pilotu olan Sabri Kavuncu, bu spor dalında eğitim veren yüksekokulun antrenörlük bölümünden mezun olup, 50 yaşında üniversite diploması almanın gururunu yaşadı- Üniver

KAYSERİ (AA) - MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayseri'de ticaretle uğraşan ve yamaç paraşütü sporu yapan 50 yaşındaki Sabri Kavuncu, bu spor dalında eğitim veren yüksekokulun antrenörlük bölümünden mezun olmanın sevincini yaşıyor.

Gençlik hayali olan paraşütle uçmaya 40 yaşından sonra başlayan Kavuncu, bu sporu yaparken tanıştığı atlı okçuluğun yanında bu spor sayesinde başladığı Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Antrenörlük Bölümünden mezun oldu.

Kavuncu, AA muhabirine, gençlik yıllarından bu yana bir çok sporla ilgilendiğini ve bu sporları severek yaptığını belirtti. Çocuğu yaşındakilerle üniversite okuyup onlarla mezun olmanın hayatına farklı renk kattığını aktaran Kavuncu, geleneksel sporlardan atlı okçuluğun yanında yamaç paraşütü ile uçmanın da hayatını renklendirdiğini ifade etti.

Paraşütle uçma merakının uzun yıllar önce başladığını aktaran Kavuncu, şunları kaydetti:

"Askerden geldikten sonra Türk Hava Kurumunun paraşüt atlayış kursuna kayıt oldum ve başlangıç kursu aldım. Kursu devam ettiremediğim için içimde ukde kalmıştı. 2008'de Talas Belediyesi yamaç paraşütü kursu açmaya başladı. Bir arkadaşım da benim bu alana ilgim olduğunu bildiği için beni kursa kayıt ettirmiş. Bu vesile ile yamaç paraşütü macerasına başlamış oldum. Bu, serbest paraşütten daha farklı ve bence daha güzel. Yamaç paraşütüyle seyri sefer yaparak mesafe katediyoruz. Yamaç paraşütü sporunu çok sevdim ve 2008'den beri devam ettiriyorum."

- "At üstünde ok atmaya başladım"

Yamaç paraşütü sayesinde atlı okçulukla tanıştığını vurgulayan Kavuncu, şöyle konuştu:

"Atlı okçuluğa başlamamda bu sporun etkisi var. Paraşütle uçarken iniş alanının yanındaki boş arazide ok atanları gördüm, dikkatimi çekti ve merak ettim. Yanlarına gidip bir yay nasıl edinebilirim, bu sporu nasıl yapabilirim diye sordum. Daha sonra oradakilerin yardımıyla ok ve yay siparişi verdim. Böylece arkadaşlarla beraber ok atmaya başladım. Daha sonra atlı okçuluk kulübü başkanı Sami ağabey, 'at üstünde ok atacağız' dedi. Çalışarak zamanla at üstünde ok atmaya başladık ve buna da alıştık. Böylece 42 yaşından sonra at üstünde ok atmaya başladım."

- "Üniversiteli çocuklarımdan önce mezun oldum"

İki çocuğunun üniversitede okuduğunu ve onlardan önce 50 yaşında da olsa mezuniyet diploması aldığını aktaran Kavuncu, şöyle devam etti:

"Üniversitede yamaç paraşütü başlangıç kursları veriliyordu. Daha sonra da yamaç paraşütü bölümü açıldı. Üniversitede okutmanlık yapan bir arkadaşımın teşvikiyle sınavlara girdim ve kazandım. Böylece üniversite hayatına başlamış oldum. Tabi başlayınca bitirelim dedik. Mezuniyet töreniyle beraber bu yıl diplomamı aldım. Böylece yamaç paraşütünün beden eğitimi ve antrenörlük bölümünü bitirmiş oldum. Yaşları benden küçük olsa da buradaki öğrencilerle arkadaş oldum. Çok farklı bir duygu."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.