pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Beyşehir'den Kısa Kısa

01.06.2017 - 10:38, Güncelleme: 01.06.2017 - 10:38
 

Beyşehir'den Kısa Kısa

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, farklı branşlardan 30 öğretmene 5 gün süreyle "Eğitimde Yeni Model STEM" eğitimi verildiği bildirildi. İlçe Milli Eğitim...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, farklı branşlardan 30 öğretmene 5 gün süreyle "Eğitimde Yeni Model STEM" eğitimi verildiği bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen "Eğitimde Yeni Model STEM" projesi kapsamında, değişik okul ve farklı branşlardan 30 öğretmene bu eğitim modeline ilişkin eğitim verildiğini belirtti.Dünyada pek çok ülkenin eğitim sistemlerinde öğrencilerin, üreten, ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sağlayan, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflediğini belirten Konuk, şunları kaydetti:"Çağın gereklilikleri ve teknolojideki gelişmelerle birlikte düşünen, sorgulayan, araştıran ve buluş yapabilen öğrencilere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM), matematik ve fen bilimlerini ders olarak değil, edindiği bilgileri hayatında uygulamasına imkan sağlayacak bir proje. Verilen STEM eğitiminden tüm okullarımızdaki öğretmen ve öğrencilerin dolaylı olarak yararlanacağı öngörülmektedir. İlçemize STEM odası açılması için de çalışmalar başlattık. STEM eğitimini ilçemizdeki bütün okullarımıza yayarak öğretmen ve öğrencilerimizi bu sistemle buluşturmak bizim nihai hedefimizdir."-Anaokulu öğrencilerine değerler eğitimi verildi Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulundaki öğrencilere, değerler eğitimi verildi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, programda yaptığı konuşmada, eğitim hayatının bireylerin akademik alanda gelişmesini sağlarken, iyi birer insan olarak yetişmesine de imkan sunduğunu söyledi. Sorumluluk, paylaşma, sabır, mutluluk, dürüstlük gibi değerlerin herkes tarafından kabul edilen evrensel değerlerden bazılarını oluşturduğunu ifade eden Konuk, şöyle konuştu: "Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminde önemli değişimlerin olduğu ve pek çok becerinin temellerinin atıldığı bir zaman dilimidir. Değerlere ilişkin okul öncesi dönemde başlayan uygulamalar onların gelecekte de bu evrensel değerleri benimseyen bireyler olarak yetişmelerine bir başlangıç oluşturur. Bu nedenle değerler eğitiminin bu yaş grubunda verilmeye başlaması oldukça önemlidir. İlçemiz Alaaddin Keykubat Anaokulunda değerlerimiz yıl boyunca planlanan programlar çerçevesinde uygulanmaktadır. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yavrularımızı kutluyorum."
KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, farklı branşlardan 30 öğretmene 5 gün süreyle "Eğitimde Yeni Model STEM" eğitimi verildiği bildirildi. İlçe Milli Eğitim...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, farklı branşlardan 30 öğretmene 5 gün süreyle "Eğitimde Yeni Model STEM" eğitimi verildiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen "Eğitimde Yeni Model STEM" projesi kapsamında, değişik okul ve farklı branşlardan 30 öğretmene bu eğitim modeline ilişkin eğitim verildiğini belirtti.

Dünyada pek çok ülkenin eğitim sistemlerinde öğrencilerin, üreten, ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sağlayan, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflediğini belirten Konuk, şunları kaydetti:

"Çağın gereklilikleri ve teknolojideki gelişmelerle birlikte düşünen, sorgulayan, araştıran ve buluş yapabilen öğrencilere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM), matematik ve fen bilimlerini ders olarak değil, edindiği bilgileri hayatında uygulamasına imkan sağlayacak bir proje. Verilen STEM eğitiminden tüm okullarımızdaki öğretmen ve öğrencilerin dolaylı olarak yararlanacağı öngörülmektedir. İlçemize STEM odası açılması için de çalışmalar başlattık. STEM eğitimini ilçemizdeki bütün okullarımıza yayarak öğretmen ve öğrencilerimizi bu sistemle buluşturmak bizim nihai hedefimizdir."

-Anaokulu öğrencilerine değerler eğitimi verildi

Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulundaki öğrencilere, değerler eğitimi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, programda yaptığı konuşmada, eğitim hayatının bireylerin akademik alanda gelişmesini sağlarken, iyi birer insan olarak yetişmesine de imkan sunduğunu söyledi.

Sorumluluk, paylaşma, sabır, mutluluk, dürüstlük gibi değerlerin herkes tarafından kabul edilen evrensel değerlerden bazılarını oluşturduğunu ifade eden Konuk, şöyle konuştu:

"Okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminde önemli değişimlerin olduğu ve pek çok becerinin temellerinin atıldığı bir zaman dilimidir. Değerlere ilişkin okul öncesi dönemde başlayan uygulamalar onların gelecekte de bu evrensel değerleri benimseyen bireyler olarak yetişmelerine bir başlangıç oluşturur. Bu nedenle değerler eğitiminin bu yaş grubunda verilmeye başlaması oldukça önemlidir. İlçemiz Alaaddin Keykubat Anaokulunda değerlerimiz yıl boyunca planlanan programlar çerçevesinde uygulanmaktadır. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yavrularımızı kutluyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.