pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

İnönü Konağı'nın Bahçesini Mahkumlar İşletecek

31.05.2017 - 11:23, Güncelleme: 31.05.2017 - 11:23
 

İnönü Konağı'nın Bahçesini Mahkumlar İşletecek

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, kentteki İnönü Konağı'nın bahçesinde bulunan kafeterya ve çay bahçesini mahkumların işleteceğini...

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, kentteki İnönü Konağı'nın bahçesinde bulunan kafeterya ve çay bahçesini mahkumların işleteceğini söyledi. İrcal, konağın bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, İnönü Konağı'nın Sivas'ın en önemli tarihi miraslarından birisi olduğunu belirtti. Konağın şimdiye kadar değişik amaçlarla kullanıldığını dile getiren İrcal, şunları kaydetti: "Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İş Yurtları Kurumumuz bünyesinde Açık Cezaevi faaliyeti kapsamında burayı kafeterya ve çay bahçesi şeklinde işleteceğiz. Tarihi binamız yine İnönü Konağı olarak faaliyete devam edecek. Bizim burada bulunmamızın en önemli amacı binayı korumak, kollamak ve mirası gelecek nesillere sağlam ve güzel bir şekilde teslim etmektir." İrcal, konağın bahçesindeki kafeterya ve çay bahçesini açık cezaevi mahkumlarının işleteceğini belirterek, şöyle konuştu: "Suçlarının bir bölümünü çeken bu arkadaşlarımızı toplum hayatına kazandırmak istiyoruz. Bu arkadaşlarımızın gelecekteki hayatlarına adaptasyonunun daha kolay olması amacıyla Adalet Bakanlığımız bu tür faaliyetlerde bulunuyor. Sivas'ta da cezaevimiz bünyesinde adliyemizde ve bazı kurumlarımızda arkadaşlarımız çalışıyor. Açık cezaevimiz bünyesinde halı atölyesi ve tekstil atölyesi gibi bir takım iş kollarımız var. Bu da bunlardan bir tanesi oldu." Kafeterya ve çay bahçesinin halka açık olacağını aktaran Başsavcı İrcal, ilk etapta iftardan sahura kadar faaliyette bulunacağını, ramazan ayından sonra ise yemek ve diğer faaliyetlerle hizmet vereceğini ifade etti. İrcal, projenin amacının para kazanmak olmadığına işaret ederek, mahkumların topluma kazandırılması noktasında projeye Sivas halkının el birliğiyle destek vermesini beklediklerini söyledi.
SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, kentteki İnönü Konağı'nın bahçesinde bulunan kafeterya ve çay bahçesini mahkumların işleteceğini...

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, kentteki İnönü Konağı'nın bahçesinde bulunan kafeterya ve çay bahçesini mahkumların işleteceğini söyledi.

İrcal, konağın bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, İnönü Konağı'nın Sivas'ın en önemli tarihi miraslarından birisi olduğunu belirtti.

Konağın şimdiye kadar değişik amaçlarla kullanıldığını dile getiren İrcal, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İş Yurtları Kurumumuz bünyesinde Açık Cezaevi faaliyeti kapsamında burayı kafeterya ve çay bahçesi şeklinde işleteceğiz. Tarihi binamız yine İnönü Konağı olarak faaliyete devam edecek. Bizim burada bulunmamızın en önemli amacı binayı korumak, kollamak ve mirası gelecek nesillere sağlam ve güzel bir şekilde teslim etmektir."

İrcal, konağın bahçesindeki kafeterya ve çay bahçesini açık cezaevi mahkumlarının işleteceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Suçlarının bir bölümünü çeken bu arkadaşlarımızı toplum hayatına kazandırmak istiyoruz. Bu arkadaşlarımızın gelecekteki hayatlarına adaptasyonunun daha kolay olması amacıyla Adalet Bakanlığımız bu tür faaliyetlerde bulunuyor. Sivas'ta da cezaevimiz bünyesinde adliyemizde ve bazı kurumlarımızda arkadaşlarımız çalışıyor. Açık cezaevimiz bünyesinde halı atölyesi ve tekstil atölyesi gibi bir takım iş kollarımız var. Bu da bunlardan bir tanesi oldu."

Kafeterya ve çay bahçesinin halka açık olacağını aktaran Başsavcı İrcal, ilk etapta iftardan sahura kadar faaliyette bulunacağını, ramazan ayından sonra ise yemek ve diğer faaliyetlerle hizmet vereceğini ifade etti.

İrcal, projenin amacının para kazanmak olmadığına işaret ederek, mahkumların topluma kazandırılması noktasında projeye Sivas halkının el birliğiyle destek vermesini beklediklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.