pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Uluslararası Kültürel Miras Ve Turizm Kongresi

21.05.2017 - 11:58, Güncelleme: 21.05.2017 - 11:58
 

Uluslararası Kültürel Miras Ve Turizm Kongresi

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi'nin 8'inci oturumu gerçekleştirildi.Film...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi'nin 8'inci oturumu gerçekleştirildi.Film Yönetmeni Hacı Mehmet Duranoğlu, Sırçalı Medresesi'nde gerçekleştirilen oturumda, İkinci Abdülhamid'in fotoğrafçılığa olan merakını anlattı. İkinci Abdülhamid'in devlet idaresinde fotoğrafı etkin şekilde kullandığını ifade eden Duranoğlu, "O dönemde çekilen fotoğraflar yalnızca mekan fotoğrafları değildi. Abdülhamit, askeri talimlerden cezaevlerindeki mahkumlara kadar her türlü fotoğraftan yararlanmasını bilmişti." dedi.Duranoğlu, "Yıldız Albümleri" olarak bilinen İkinci Abdülhamid'in fotoğraf arşivinin, Osmanlı Devleti'nin o zamanki sınırlarından 35 bin fotoğrafı barındırdığını dile getirdi.Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Hakman ise kadının toplumdaki yerini ele aldı.Kadının toplumun tepkisini çekmeden dışarı çıkabildiği zamanlar olduğunu dile getiren Hakman, "Belirli dini kutlamaların ve tiyatro festivallerinin yapıldığı zamanlar kadınlar dışarıya çıkabiliyorlardı. Ayrıca yaşlı kadınların sokağa çıkması da doğal karşılanıyordu." diye konuştu.Hakman, Antik Yunan'da da kadınların, dışarıya çıkabilmek için eşlerinden izin aldıklarını, erkeklerin ayrı bir yerde, kadınların ayrı bir yerde oturduklarını söyledi. Panelin ardından, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık tarafından panelistlere plaket takdim edildi.
KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi'nin 8'inci oturumu gerçekleştirildi.Film...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi'nin 8'inci oturumu gerçekleştirildi.

Film Yönetmeni Hacı Mehmet Duranoğlu, Sırçalı Medresesi'nde gerçekleştirilen oturumda, İkinci Abdülhamid'in fotoğrafçılığa olan merakını anlattı.

İkinci Abdülhamid'in devlet idaresinde fotoğrafı etkin şekilde kullandığını ifade eden Duranoğlu, "O dönemde çekilen fotoğraflar yalnızca mekan fotoğrafları değildi. Abdülhamit, askeri talimlerden cezaevlerindeki mahkumlara kadar her türlü fotoğraftan yararlanmasını bilmişti." dedi.

Duranoğlu, "Yıldız Albümleri" olarak bilinen İkinci Abdülhamid'in fotoğraf arşivinin, Osmanlı Devleti'nin o zamanki sınırlarından 35 bin fotoğrafı barındırdığını dile getirdi.

Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Hakman ise kadının toplumdaki yerini ele aldı.

Kadının toplumun tepkisini çekmeden dışarı çıkabildiği zamanlar olduğunu dile getiren Hakman, "Belirli dini kutlamaların ve tiyatro festivallerinin yapıldığı zamanlar kadınlar dışarıya çıkabiliyorlardı. Ayrıca yaşlı kadınların sokağa çıkması da doğal karşılanıyordu." diye konuştu.

Hakman, Antik Yunan'da da kadınların, dışarıya çıkabilmek için eşlerinden izin aldıklarını, erkeklerin ayrı bir yerde, kadınların ayrı bir yerde oturduklarını söyledi.

Panelin ardından, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık tarafından panelistlere plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.