pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Vakıflar Haftası

09.05.2017 - 14:53, Güncelleme: 09.05.2017 - 14:53
 

Vakıflar Haftası

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Vakıflar Haftası nedeniyle "vakıf yemeği" dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program öncesinde konuşan Yozgat Valisi...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Vakıflar Haftası nedeniyle "vakıf yemeği" dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program öncesinde konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türk medeniyetinin vakıf cenneti olduğunu söyledi. Vakıfların, tarihlerinde bir yerel yönetim birimi gibi olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, şunları kaydetti: "Yani Anadolu’da yapılan camiler, yollar, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, fakir fukara, garip gurebaya yapılan her türlü hizmet vakıflar kanalıyla yapılmıştır ama bu vakıfların parası merkezi idareden gelmemiştir, yerelden gelmiştir. Yani zenginlerin mallarını vakfetmeleriyle servetin zenginlerden halka yaygınlaşmasına bir vesile olmak lazım." Vakıfların bir bürokratik birim olarak asla görülmemesi gerekliliğine vurgu yapan Yurtnaç, şöyle devam etti: "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin en büyük genel müdürlüklerinden bir tanesidir. Bürokratik bir yapılanması vardır ama tamamen sivil mantıkla idare edilmesi gereken, dini kültürümüzden kaynaklanan bir müessesedir. Bunu bizim yaşatmamız lazım, geliştirmemiz lazım. Vakıf mallarına asla ve asla kimsenin kötü gözle bakmaması lazım. Çünkü bunlar beytülmaldir ve dini bir sorumluluğu da vardır. Halkın bu işe sahip çıkması amacıyla bu tür etkinlikler yapılıyordur." Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca da vakıf hayatının çok uzun yıllara dayandığını belirtti. Vakıflar sayesinde birçok eserin yeniden topluma kazandırıldığını dile getiren Karaca, "Elimizde ecdattan kalma cami, medrese, han, hamam, türbe ve her türlü tarihi eseri, uhdemizde bulunan tescilli eserlerin hepsini restore etmek, onları yeniden hayata kazandırmak ve sosyal hayatın içinde bulunmasını temin etmek amacımız." dedi. Konuşmaların ardından, Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, vatandaşlara "vakıf yemeği" dağıttı.
YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Vakıflar Haftası nedeniyle "vakıf yemeği" dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program öncesinde konuşan Yozgat Valisi...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Vakıflar Haftası nedeniyle "vakıf yemeği" dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program öncesinde konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türk medeniyetinin vakıf cenneti olduğunu söyledi.

Vakıfların, tarihlerinde bir yerel yönetim birimi gibi olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Yani Anadolu’da yapılan camiler, yollar, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, fakir fukara, garip gurebaya yapılan her türlü hizmet vakıflar kanalıyla yapılmıştır ama bu vakıfların parası merkezi idareden gelmemiştir, yerelden gelmiştir. Yani zenginlerin mallarını vakfetmeleriyle servetin zenginlerden halka yaygınlaşmasına bir vesile olmak lazım."

Vakıfların bir bürokratik birim olarak asla görülmemesi gerekliliğine vurgu yapan Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin en büyük genel müdürlüklerinden bir tanesidir. Bürokratik bir yapılanması vardır ama tamamen sivil mantıkla idare edilmesi gereken, dini kültürümüzden kaynaklanan bir müessesedir. Bunu bizim yaşatmamız lazım, geliştirmemiz lazım. Vakıf mallarına asla ve asla kimsenin kötü gözle bakmaması lazım. Çünkü bunlar beytülmaldir ve dini bir sorumluluğu da vardır. Halkın bu işe sahip çıkması amacıyla bu tür etkinlikler yapılıyordur."

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca da vakıf hayatının çok uzun yıllara dayandığını belirtti.

Vakıflar sayesinde birçok eserin yeniden topluma kazandırıldığını dile getiren Karaca, "Elimizde ecdattan kalma cami, medrese, han, hamam, türbe ve her türlü tarihi eseri, uhdemizde bulunan tescilli eserlerin hepsini restore etmek, onları yeniden hayata kazandırmak ve sosyal hayatın içinde bulunmasını temin etmek amacımız." dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, vatandaşlara "vakıf yemeği" dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.