pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Halk Oylamasına Doğru

07.04.2017 - 15:23, Güncelleme: 07.04.2017 - 15:23
 

Halk Oylamasına Doğru

KARAMAN (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, "İnşallah 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında milletimiz 18 maddelik anayasa değişikliğine evet...

KARAMAN (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, "İnşallah 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında milletimiz 18 maddelik anayasa değişikliğine evet diyecek." dedi.Halk oylaması öncesi 50 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Karaman Evet Destek Platformu"nun Hatuniye Medresesi'nde düzenlediği programda konuşan Milletvekili Konuk, yıllardır Türkiye'nin yeni, daha iyi işleyen, daha güçlü bir yönetim sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.15 Temmuz hain darbe girişimden sonra, bu ihtiyacın mecburiyete dönüştüğünü ifade eden Konuk, "6 aydır bu anayasa değişikliği tartışılıyor. Biz diyoruz ki, gelin Türkiye'ye yeni bir istikamet çizelim. Sistem tıkandı çare üretelim. Bunu demekle de kalmadık meseleyi çözmek için bir öneri ile milletin huzuruna çıktık. Eğer derdiniz millet ise bu öneriye ne ile karşı çıkarsınız, daha iyisini önererek peki muhalefet ne yapıyor? Sadece eleştiriyor. Ne söylersen söyle, ne dersen de tek bir cevapları var. İstemezük." diye konuştu.Muhalefetin 6 aydır yaptığı eleştirilerin 3 cümleden ibaret olduğunu ifade eden Konuk şunları kaydetti:"Yatıyorlar kalkıyorlar tek adam diyorlar. Yatıyor kalkıyor Meclisin denetim yetkisi kalkıyor diyorlar. Seçilme yaşı düşmesin, milletvekili sayısı artmasın diyorlar. Gençliğin dinamizmi ile siyaseti zenginleştirmenin kime ne zararı var? Bunun cevabı yok. 80 Milyonluk Türkiye'de milletvekili sayısını 50 kişi arttırmanın ne mahsuru olabilir? Buna da cevap yok. Önceleri fren-denge mekanizması kalkıyor diyorlardı. Baktılar işin rengi ortaya çıkıyor, yani sürekli el freninde giden bir Türkiye istediklerini millet anlıyor ve millet Türkiye'nin hızlanmasını istiyor işi denetime çevirdiler. Denetim yetkisinin ortadan kalktığı falan yok. Yeni sistemde yargı ve meclis denetiminin üstüne bir de millet denetimi ekleniyor. Peki, neden rahatsızlar? Şundan, artık ayakları fren pedalına ulaşamayacak, direksiyona istedikleri gibi müdahale edemeyecekler ondan rahatsızlar. İnşallah 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında milletimiz 18 maddelik anayasa değişikliğine evet diyecek."
KARAMAN (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, "İnşallah 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında milletimiz 18 maddelik anayasa değişikliğine evet...

KARAMAN (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, "İnşallah 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında milletimiz 18 maddelik anayasa değişikliğine evet diyecek." dedi.

Halk oylaması öncesi 50 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Karaman Evet Destek Platformu"nun Hatuniye Medresesi'nde düzenlediği programda konuşan Milletvekili Konuk, yıllardır Türkiye'nin yeni, daha iyi işleyen, daha güçlü bir yönetim sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişimden sonra, bu ihtiyacın mecburiyete dönüştüğünü ifade eden Konuk, "6 aydır bu anayasa değişikliği tartışılıyor. Biz diyoruz ki, gelin Türkiye'ye yeni bir istikamet çizelim. Sistem tıkandı çare üretelim. Bunu demekle de kalmadık meseleyi çözmek için bir öneri ile milletin huzuruna çıktık. Eğer derdiniz millet ise bu öneriye ne ile karşı çıkarsınız, daha iyisini önererek peki muhalefet ne yapıyor? Sadece eleştiriyor. Ne söylersen söyle, ne dersen de tek bir cevapları var. İstemezük." diye konuştu.

Muhalefetin 6 aydır yaptığı eleştirilerin 3 cümleden ibaret olduğunu ifade eden Konuk şunları kaydetti:

"Yatıyorlar kalkıyorlar tek adam diyorlar. Yatıyor kalkıyor Meclisin denetim yetkisi kalkıyor diyorlar. Seçilme yaşı düşmesin, milletvekili sayısı artmasın diyorlar. Gençliğin dinamizmi ile siyaseti zenginleştirmenin kime ne zararı var? Bunun cevabı yok. 80 Milyonluk Türkiye'de milletvekili sayısını 50 kişi arttırmanın ne mahsuru olabilir? Buna da cevap yok.

Önceleri fren-denge mekanizması kalkıyor diyorlardı. Baktılar işin rengi ortaya çıkıyor, yani sürekli el freninde giden bir Türkiye istediklerini millet anlıyor ve millet Türkiye'nin hızlanmasını istiyor işi denetime çevirdiler.

Denetim yetkisinin ortadan kalktığı falan yok. Yeni sistemde yargı ve meclis denetiminin üstüne bir de millet denetimi ekleniyor. Peki, neden rahatsızlar? Şundan, artık ayakları fren pedalına ulaşamayacak, direksiyona istedikleri gibi müdahale edemeyecekler ondan rahatsızlar.

İnşallah 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında milletimiz 18 maddelik anayasa değişikliğine evet diyecek."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.