pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kırşehir Türkülerini Seslendirme Yarışması

06.04.2017 - 15:53, Güncelleme: 06.04.2017 - 15:53
 

Kırşehir Türkülerini Seslendirme Yarışması

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir türkülerini güzel seslendirme yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.Kırşehir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir türkülerini güzel seslendirme yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonundaki törende konuşan Şentürk, Kırşehir’in abdallık değerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi.Yarışmanın 27-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ifade eden Şentürk, abdallık geleneğini yaşatmak için bu tür organizasyonlara devam edeceklerini vurguladı.Şentürk, şöyle konuştu:"Abdallar esas itibariyle Türkmendir. Bütün türkülerinde aşk ve tasavvuf görülür. Bu kültürün kaybolmaması gerekir. Abdallar, Türk Halk Musikisine en büyük katkıda bulunan gruplardandır. Yöresel türküleri en güzel söyleyenin tespit edilmesi ile bu kültürün devamının sağlanmasını amaçlıyoruz. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 10 altın, ikinciye 8, üçüncüye 6 altın verilirken, jüri özel ödülüne dört altın hediye ettik. İlk 10’a giren tüm yarışmacılara 2’şer altınla ödüllendirdik. Büyük Usta Neşet Ertaş’ta kibir, gurur yoktu. Görüldüğü gibi yarışmaya katılan gençlerimizde de kibir, gurur, kendini büyük görme gibi huylar yok. Hepsi ustalarına karşı saygılılar. Kendilerine bundan sonraki müzik hayatlarında başarılar diliyorum." Yarışmada, seslendirdiği 'Aldı dert beni' türküsüyle Veli Ertaş birinci, 'Aydost' türküsüyle Mehmet Şimşek ikinci, 'Yaraladı bu aşk beni' türküsüyle Ümit Yaşar Apaydın üçüncü oldu. 'Yağmur yağdı bulandı hava' türküsünü seslendiren Emre Altaş jüri özel ödülü ve 'Çorabın enine bak' türküsünü seslendiren Döne Aktı ise mansiyon ödülü aldı.Törene, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Yıldız Eraslan, daire müdürleri, yarışma jürisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir türkülerini güzel seslendirme yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.Kırşehir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir türkülerini güzel seslendirme yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonundaki törende konuşan Şentürk, Kırşehir’in abdallık değerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

Yarışmanın 27-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ifade eden Şentürk, abdallık geleneğini yaşatmak için bu tür organizasyonlara devam edeceklerini vurguladı.

Şentürk, şöyle konuştu:

"Abdallar esas itibariyle Türkmendir. Bütün türkülerinde aşk ve tasavvuf görülür. Bu kültürün kaybolmaması gerekir. Abdallar, Türk Halk Musikisine en büyük katkıda bulunan gruplardandır. Yöresel türküleri en güzel söyleyenin tespit edilmesi ile bu kültürün devamının sağlanmasını amaçlıyoruz. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 10 altın, ikinciye 8, üçüncüye 6 altın verilirken, jüri özel ödülüne dört altın hediye ettik. İlk 10’a giren tüm yarışmacılara 2’şer altınla ödüllendirdik. Büyük Usta Neşet Ertaş’ta kibir, gurur yoktu. Görüldüğü gibi yarışmaya katılan gençlerimizde de kibir, gurur, kendini büyük görme gibi huylar yok. Hepsi ustalarına karşı saygılılar. Kendilerine bundan sonraki müzik hayatlarında başarılar diliyorum."

Yarışmada, seslendirdiği 'Aldı dert beni' türküsüyle Veli Ertaş birinci, 'Aydost' türküsüyle Mehmet Şimşek ikinci, 'Yaraladı bu aşk beni' türküsüyle Ümit Yaşar Apaydın üçüncü oldu.

'Yağmur yağdı bulandı hava' türküsünü seslendiren Emre Altaş jüri özel ödülü ve 'Çorabın enine bak' türküsünü seslendiren Döne Aktı ise mansiyon ödülü aldı.

Törene, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Yıldız Eraslan, daire müdürleri, yarışma jürisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.