pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler

04.04.2017 - 15:18, Güncelleme: 04.04.2017 - 15:18
 

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırılarına Tepkiler

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'e düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısına, sivil toplum örgütleri tepki gösterdi

KONYA (AA) - Konya'daki sivil toplum kuruluşları, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısını kınadı. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim güçlerinin hava saldırılarında, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.Saldırılarda onlarca kişinin de yaralandığına dikkati çeken Görgülügil, Suriye'de rejimin saldırılarında her gün onlarca insanın öldürüldüğünü dile getirdi.Görgülügil, akan Müslüman kanının durdurulması için İslam dünyasına önemli görevler düştüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:"Bugünkü saldırıda 100'e yakın masumun katledildiğini öğrendik. Bunu yapanları şiddetle telin ediyoruz. Mazlumlara yönelik artarak devam eden bu saldırıları protesto ediyoruz. İslam ülkelerini birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Suriye'de daha fazla kan dökülmemesi için Birleşmiş Milletlerin acilen toplanması gerekiyor. Dünya kamuoyunun bu zulme kayıtsız kalmamasını umuyorum."Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise katledilenlerin fotoğraf ve görüntülerini izlemeye yürek dayanmadığını vurguladı.Saldırıların gayesinin direnişi kırmaya yönelik olduğuna dikkati çeken Uysal, "Üzüntülüyüz, kederliyiz. Allah, Müslümanların yardımcısı olsun. Bölgedeki arkadaşlarımızın yoğun şekilde çalışmaları sürüyor. Yeni ilaç kampanyası başlattık. Duamız, Allah, zalimlerin hükmünü boşa çıkarsın." diye konuştu.
Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'e düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısına, sivil toplum örgütleri tepki gösterdi

KONYA (AA) - Konya'daki sivil toplum kuruluşları, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısını kınadı.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim güçlerinin hava saldırılarında, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Saldırılarda onlarca kişinin de yaralandığına dikkati çeken Görgülügil, Suriye'de rejimin saldırılarında her gün onlarca insanın öldürüldüğünü dile getirdi.

Görgülügil, akan Müslüman kanının durdurulması için İslam dünyasına önemli görevler düştüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bugünkü saldırıda 100'e yakın masumun katledildiğini öğrendik. Bunu yapanları şiddetle telin ediyoruz. Mazlumlara yönelik artarak devam eden bu saldırıları protesto ediyoruz. İslam ülkelerini birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Suriye'de daha fazla kan dökülmemesi için Birleşmiş Milletlerin acilen toplanması gerekiyor. Dünya kamuoyunun bu zulme kayıtsız kalmamasını umuyorum."

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise katledilenlerin fotoğraf ve görüntülerini izlemeye yürek dayanmadığını vurguladı.

Saldırıların gayesinin direnişi kırmaya yönelik olduğuna dikkati çeken Uysal, "Üzüntülüyüz, kederliyiz. Allah, Müslümanların yardımcısı olsun. Bölgedeki arkadaşlarımızın yoğun şekilde çalışmaları sürüyor. Yeni ilaç kampanyası başlattık. Duamız, Allah, zalimlerin hükmünü boşa çıkarsın." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.