pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"14'ncü Uluslararası Odtü Robot Günleri"

Siyaset 05.03.2017 - 16:13, Güncelleme: 05.03.2017 - 16:13
 

"14'ncü Uluslararası Odtü Robot Günleri"

ODTÜ Robot Topluluğunca bu yıl 14'üncüsü düzenlenen etkinlikte, robotlar hünerlerini sergiledi

ANKARA (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Robot Topluluğu tarafından "Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'nin 14'üncüsü düzenlendi. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında "Çizgi İzleyen", "Arama-Kurtarma", "Çöp Toplayan", "Labirent Çözen", "Otonom İnsansız Hava Aracı" ve "Serbest" kategorilerde düzenlenen yarışmalarda robotlar yeteneklerini sergiledi.ODTÜ Robot Topluluğu Başkanı Cenk Tüysüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği 14 yıldır aralıksız sürdürdüklerini, Türkiye'de robotiği yaygınlaştırarak geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Katılımcıların ve yarışmacıların seviyesine bakıldığında bu amaçlarını büyük ölçüde başardıklarına işaret eden Tüysüz, "Katılan robotların seviyesi her sene daha da yükseliyor ve artık şu anda Türkiye'de onlarca yirmilerce robot yarışmaları düzenleniyor ve bunların hepsine öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz." diye konuştu. Tüysüz, etkinliğe katılımın arttığını, bu nedenle her yıl kriterleri yükselttiklerini söyledi. Etkinliğe, ODTÜ öğrencilerinin yanı sıra her ilden katılımcıların olduğunu ifade eden Tüysüz, şunları kaydetti:"Lise, üniversite öğrencileri geliyor, hatta ilkokul, ortaokul düzeyinden bile katılımcılarımız oluyor. Şu an bütün yarışmalarımız tamamlandı, seminerlerimiz devam ediyor. Bu sene dereceye girenlere üç boyutlu yazıcı veriyoruz, para ödüllerimiz oluyor. Yarışmacılarımızın yaptıkları robotları geliştirebilmeleri açısından bu ödülleri her geçen gün daha da arttırıyoruz. Bu ödüllerle birinci olmanın yanı sıra seneye daha profesyonel robotlarla gelmelerini öngörüyoruz. Kategorilerde gördüğümüz, çok iyi yapılmış, tasarlanmış ama kategori performansı gösterilmemiş olsa bile jüri ve mansiyon ödülleri veriyoruz."
ODTÜ Robot Topluluğunca bu yıl 14'üncüsü düzenlenen etkinlikte, robotlar hünerlerini sergiledi

ANKARA (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Robot Topluluğu tarafından "Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'nin 14'üncüsü düzenlendi.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında "Çizgi İzleyen", "Arama-Kurtarma", "Çöp Toplayan", "Labirent Çözen", "Otonom İnsansız Hava Aracı" ve "Serbest" kategorilerde düzenlenen yarışmalarda robotlar yeteneklerini sergiledi.

ODTÜ Robot Topluluğu Başkanı Cenk Tüysüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği 14 yıldır aralıksız sürdürdüklerini, Türkiye'de robotiği yaygınlaştırarak geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Katılımcıların ve yarışmacıların seviyesine bakıldığında bu amaçlarını büyük ölçüde başardıklarına işaret eden Tüysüz, "Katılan robotların seviyesi her sene daha da yükseliyor ve artık şu anda Türkiye'de onlarca yirmilerce robot yarışmaları düzenleniyor ve bunların hepsine öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz." diye konuştu.

Tüysüz, etkinliğe katılımın arttığını, bu nedenle her yıl kriterleri yükselttiklerini söyledi.

Etkinliğe, ODTÜ öğrencilerinin yanı sıra her ilden katılımcıların olduğunu ifade eden Tüysüz, şunları kaydetti:

"Lise, üniversite öğrencileri geliyor, hatta ilkokul, ortaokul düzeyinden bile katılımcılarımız oluyor. Şu an bütün yarışmalarımız tamamlandı, seminerlerimiz devam ediyor. Bu sene dereceye girenlere üç boyutlu yazıcı veriyoruz, para ödüllerimiz oluyor. Yarışmacılarımızın yaptıkları robotları geliştirebilmeleri açısından bu ödülleri her geçen gün daha da arttırıyoruz. Bu ödüllerle birinci olmanın yanı sıra seneye daha profesyonel robotlarla gelmelerini öngörüyoruz. Kategorilerde gördüğümüz, çok iyi yapılmış, tasarlanmış ama kategori performansı gösterilmemiş olsa bile jüri ve mansiyon ödülleri veriyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.