pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Dünya Kulak Ve İşitme Günü

02.03.2017 - 10:53, Güncelleme: 02.03.2017 - 10:53
 

Dünya Kulak Ve İşitme Günü

İl Sağlık Müdürü Mumcu: "3 Mart tüm dünyada kulak ve işitme günü olarak kutlanmaktadır"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu yaptığı açıklamada, 3 Mart'ın tüm dünyada kulak ve işitme günü olarak kutlandığını belirtti.Yaptığı yazılı açıklamasında Telefonun mucidi Graham Bell'in annesinin de işitme engelli olduğunu anımsatan Mumcu, "Dedesi ve babası yıllarca işitme engellilerin iletişim kurmaları için çabalamışlardı. Babasının çalışmalarını devam ettiren Graham Bell'in amacıda işitme engellilerin iletişim kurmalarını sağlamaktı. Bu çabası sırasında telefonu icat etmiş oldu. İşitme engelliler için yaptığı çalışmalarından dolayı doğum günü olan 3 Mart kulak hastalıklarına ve işitme engellilere dikkat çekmek için kutlanmaya başlandı." ifadelerine yer verdi.Mumcu, tüm canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için diğer canlılar ve yaşadıkları biyolojik çevrelerle iletişim kurmak zorunda olduğuna değinerek, arı, karınca gibi küçük canlıların kolonilerinin birbirleriyle iletişim kuramamalarına rağmen bilinen üretkenliklerinin hayranlık uyandırdığını belirtti.Sağlıklı doğan ve işitmesi iyi olan her bebeğin anadilini sorunsuzca öğrenip konuşabileceğini dile getiren Mumcu açıklamasında şunlara yer verdi:"Doğumdan 12 saat sonrasında daha bebek hastanede iken ilk işitme taraması yapılmaktadır. 3'üncü ayın sonuna kadar gereken tüm testler bitirilmeye çalışılır. Eğer bebekte işitme kaybı saptanırsa 6'ncı ayını geçirmeden işitme rehabilitasyonuna başlanır.Böyle erken tanı ve yardım alan bebekler işitmesi normal olan yaşıtları gibi anadillerini sorunsuz öğrenir ve konuşurlar. 2 yaştan sonra saptanan işitme engellerinde rehabilitasyon yapılsa bile konuşma doğal olmayacaktır."
İl Sağlık Müdürü Mumcu: "3 Mart tüm dünyada kulak ve işitme günü olarak kutlanmaktadır"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu yaptığı açıklamada, 3 Mart'ın tüm dünyada kulak ve işitme günü olarak kutlandığını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamasında Telefonun mucidi Graham Bell'in annesinin de işitme engelli olduğunu anımsatan Mumcu, "Dedesi ve babası yıllarca işitme engellilerin iletişim kurmaları için çabalamışlardı. Babasının çalışmalarını devam ettiren Graham Bell'in amacıda işitme engellilerin iletişim kurmalarını sağlamaktı. Bu çabası sırasında telefonu icat etmiş oldu. İşitme engelliler için yaptığı çalışmalarından dolayı doğum günü olan 3 Mart kulak hastalıklarına ve işitme engellilere dikkat çekmek için kutlanmaya başlandı." ifadelerine yer verdi.

Mumcu, tüm canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için diğer canlılar ve yaşadıkları biyolojik çevrelerle iletişim kurmak zorunda olduğuna değinerek, arı, karınca gibi küçük canlıların kolonilerinin birbirleriyle iletişim kuramamalarına rağmen bilinen üretkenliklerinin hayranlık uyandırdığını belirtti.

Sağlıklı doğan ve işitmesi iyi olan her bebeğin anadilini sorunsuzca öğrenip konuşabileceğini dile getiren Mumcu açıklamasında şunlara yer verdi:

"Doğumdan 12 saat sonrasında daha bebek hastanede iken ilk işitme taraması yapılmaktadır. 3'üncü ayın sonuna kadar gereken tüm testler bitirilmeye çalışılır. Eğer bebekte işitme kaybı saptanırsa 6'ncı ayını geçirmeden işitme rehabilitasyonuna başlanır.

Böyle erken tanı ve yardım alan bebekler işitmesi normal olan yaşıtları gibi anadillerini sorunsuz öğrenir ve konuşurlar. 2 yaştan sonra saptanan işitme engellerinde rehabilitasyon yapılsa bile konuşma doğal olmayacaktır."




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.