pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Çankırı'daki Fetö/pdy Davası

27.02.2017 - 18:58, Güncelleme: 27.02.2017 - 18:58
 

Çankırı'daki Fetö/pdy Davası

32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 32'si tutuklu 46 sanık ile avukatları katıldı.Duruşmada ilk olarak "İl imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanık Muzaffer Vural savunma yaptı. Çankırı'da 2009-2013 yılları arasında bir eğitim kurumunda yöneticilik yaptığını belirten Vural, terör örgütü üyeliği ve "il imamı" tabirini kabul etmediğini söyledi. Daha sonra savunma yapan tutuksuz sanıklardan Mesut Polat, bir dönem geçici olarak Çankırı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ÇESİAD) genel sekreterliği görevini yaptığını belirtti.Yapı hakkında bilgi veren Polat, "Yapı içinde en üst yetkili Muzaffer Vural ve Abdullah Özdemir'di. Özdemir, telefonunu 'ByLock' programını güncellemediği için değiştirdi. Eski telefonunu da bana sattı. ÇESİAD'da mütevelli heyeti toplantıları olurdu. Bu toplantıların asıl amacı il imamı tarafından belirlenen gündemin iş adamlarına aktarılmasıydı. 2014 yılından sonra bu toplantılara katılım olmadı." diye konuştu. Duruşma yarına ertelendi.
32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 32'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 32'si tutuklu 46 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak "İl imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanık Muzaffer Vural savunma yaptı. Çankırı'da 2009-2013 yılları arasında bir eğitim kurumunda yöneticilik yaptığını belirten Vural, terör örgütü üyeliği ve "il imamı" tabirini kabul etmediğini söyledi.

Daha sonra savunma yapan tutuksuz sanıklardan Mesut Polat, bir dönem geçici olarak Çankırı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ÇESİAD) genel sekreterliği görevini yaptığını belirtti.

Yapı hakkında bilgi veren Polat, "Yapı içinde en üst yetkili Muzaffer Vural ve Abdullah Özdemir'di. Özdemir, telefonunu 'ByLock' programını güncellemediği için değiştirdi. Eski telefonunu da bana sattı. ÇESİAD'da mütevelli heyeti toplantıları olurdu. Bu toplantıların asıl amacı il imamı tarafından belirlenen gündemin iş adamlarına aktarılmasıydı. 2014 yılından sonra bu toplantılara katılım olmadı." diye konuştu.

Duruşma yarına ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.