pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

İnternetten Öğrenip Solucan Gübresi Tesisi Kurdu

Siyaset 10.02.2017 - 15:58, Güncelleme: 10.02.2017 - 15:58
 

İnternetten Öğrenip Solucan Gübresi Tesisi Kurdu

Yozgat'ta bir girişimci, internetten araştırma yaparak kurduğu tesiste solucan gübresi üretmeye başladı

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Cahit Altuğ, internetten öğrendiği yöntemle solucan gübresi üretim tesisi kurdu.İlçede av malzemeleri satan 42 yaşındaki Altuğ, farklı bir alanda faaliyet göstermek için arayış içine girdi. İnternetten organik solucan gübre yapımıyla ilgili araştırma yapan Cahit Altuğ, bu alana yönelerek kendisine ait 130 metrekarelik kapalı alanda kurduğu tesiste deneme amaçlı üretime başladı.İlk etapta bin 500 solucanla üretim yapan ve 4 ayda solucan sayısını 2,5 kat artıran Altuğ, özellikle ocak ve şubat aylarında solucanların daha fazla ürediğini ve beslenmelerini büyükbaş hayvan gübresiyle sağladıklarını belirtti.Kendi imkanlarıyla kurduğu tesiste "kırmızı kaliforniya" cinsi solucanlardan günde 100 kilogram gübre elde ettiğini bildiren Cahit Altuğ, şunları söyledi:"İnternetten öğrenerek kendi üretim tesisimi kurdum. Tesisi 80 bin liraya mal ettim. Bu solucan gübresinin en önemli özelliği, toprağı yakmaması. Bunun yanı sıra normal gübreye göre yüzde 40-60 fazla verim elde edilebiliyor. Bunun dışında lezzet ve aroma artırıcı özelliği var. Diğer gübrelere göre de daha ekonomik. Dönüme 1 veya 2 litre solucan gübresi kullanılıyor. Bu sayede işçilik de azalıyor."
Yozgat'ta bir girişimci, internetten araştırma yaparak kurduğu tesiste solucan gübresi üretmeye başladı

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Cahit Altuğ, internetten öğrendiği yöntemle solucan gübresi üretim tesisi kurdu.

İlçede av malzemeleri satan 42 yaşındaki Altuğ, farklı bir alanda faaliyet göstermek için arayış içine girdi. İnternetten organik solucan gübre yapımıyla ilgili araştırma yapan Cahit Altuğ, bu alana yönelerek kendisine ait 130 metrekarelik kapalı alanda kurduğu tesiste deneme amaçlı üretime başladı.

İlk etapta bin 500 solucanla üretim yapan ve 4 ayda solucan sayısını 2,5 kat artıran Altuğ, özellikle ocak ve şubat aylarında solucanların daha fazla ürediğini ve beslenmelerini büyükbaş hayvan gübresiyle sağladıklarını belirtti.

Kendi imkanlarıyla kurduğu tesiste "kırmızı kaliforniya" cinsi solucanlardan günde 100 kilogram gübre elde ettiğini bildiren Cahit Altuğ, şunları söyledi:

"İnternetten öğrenerek kendi üretim tesisimi kurdum. Tesisi 80 bin liraya mal ettim. Bu solucan gübresinin en önemli özelliği, toprağı yakmaması. Bunun yanı sıra normal gübreye göre yüzde 40-60 fazla verim elde edilebiliyor. Bunun dışında lezzet ve aroma artırıcı özelliği var. Diğer gübrelere göre de daha ekonomik. Dönüme 1 veya 2 litre solucan gübresi kullanılıyor. Bu sayede işçilik de azalıyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.