pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Engelli Kursiyerlere Ağız Ve Diş Bakımı

27.01.2017 - 14:28, Güncelleme: 27.01.2017 - 14:28
 

Engelli Kursiyerlere Ağız Ve Diş Bakımı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile Avicenna Sağlık Platformu işbirliğiyle "Gülmek Herkesin Hakkı" Projesi kapsamında Bağcılarlı engelli kursiyerlerle...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile Avicenna Sağlık Platformu işbirliğiyle "Gülmek Herkesin Hakkı" Projesi kapsamında Bağcılarlı engelli kursiyerlerle yakınlarına ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.Bağcılar Belediyesi açıklamasına göre, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında düzenlenen etkinlik kapsamında kursiyerlerle yakınlarının diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, engelli bireylerin belli bir koordinasyon sırasıyla ağız taraması, flor jel/vernik uygulaması ve ağız hijyen eğitimi basamaklarıyla ilgili uygulamalı bilgi verdi. Dülgergil, "Projenin amacı, toplumda engelli çocuklar farkındalığı oluşturmak. Onların erken yaştan itibaren genel sağlık açısından da korunması amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, 4 diş hekiminin kontrol ve gözetiminde engelli kursiyerlerin ağızdaki çürük, kayıp diş, dolgu gibi durum tespit amaçlı ağız taraması yaptı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da "Diş çürükleri insan yaşamını olumsuz etkiliyor. Genel sağlığımızı da tehdit ediyor. Bu sebeple sağlıklarına her zaman önem verdiğimiz engelli kursiyerlerimizle yakınlarına ağız ve diş sağlığı yapıyoruz. Bu anlamda projeye katkı sunan Avicenna Sağlık Platformu ile üniversitelerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.
İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile Avicenna Sağlık Platformu işbirliğiyle "Gülmek Herkesin Hakkı" Projesi kapsamında Bağcılarlı engelli kursiyerlerle...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi ile Avicenna Sağlık Platformu işbirliğiyle "Gülmek Herkesin Hakkı" Projesi kapsamında Bağcılarlı engelli kursiyerlerle yakınlarına ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Bağcılar Belediyesi açıklamasına göre, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında düzenlenen etkinlik kapsamında kursiyerlerle yakınlarının diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, engelli bireylerin belli bir koordinasyon sırasıyla ağız taraması, flor jel/vernik uygulaması ve ağız hijyen eğitimi basamaklarıyla ilgili uygulamalı bilgi verdi.

Dülgergil, "Projenin amacı, toplumda engelli çocuklar farkındalığı oluşturmak. Onların erken yaştan itibaren genel sağlık açısından da korunması amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, 4 diş hekiminin kontrol ve gözetiminde engelli kursiyerlerin ağızdaki çürük, kayıp diş, dolgu gibi durum tespit amaçlı ağız taraması yaptı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da "Diş çürükleri insan yaşamını olumsuz etkiliyor. Genel sağlığımızı da tehdit ediyor. Bu sebeple sağlıklarına her zaman önem verdiğimiz engelli kursiyerlerimizle yakınlarına ağız ve diş sağlığı yapıyoruz. Bu anlamda projeye katkı sunan Avicenna Sağlık Platformu ile üniversitelerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.