pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Başkentlinin Balık Tercihi "Hamsi"

18.01.2017 - 10:13, Güncelleme: 18.01.2017 - 10:13
 

Başkentlinin Balık Tercihi "Hamsi"

Ankara'daki balık tüketiminde hamsi 2016'da 3 bin 250 tonla birinci sırada yer aldı

ANKARA (AA) - Başkentte balık tüketiminde hamsi birinci sırada yer aldı. Ankara’da 2016'da 3 bin 250 ton hamsi tüketildi.Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nin 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihlerini içeren verilerinde, en çok tüketilen balık hamsi olurken, hamsinin ardından 2 bin 448 ton ile palamut ikinci, 575 ton ile sardalya üçüncü sırada yer aldı. Aynı tarihler arasında 224 ton istavrit, 212 ton da çipura satışı gerçekleştirildi. Bu balıkları sırasıyla levrek, alabalık, mezgit, çinekop, granyoz ve somon izledi.Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali yetkilileri, geçen yıl Ankara’ya toplam 7 bin 303 ton balık getirilerek, tüketicilere sunulduğunu bildirdi.En taze balığın Ankara’da tüketildiğini kaydeden hal yetkilileri, balıkların genellikle Karadeniz ve Marmara bölgesinden Ankara'ya günlük getirildiğini, bunu Ege ve Akdeniz Bölgesi balıklarının izlediğini belirtti.Hal’de çiftlik balıklarının da bulunduğunu anlatan yetkililer, bunların başında alabalık, çipura, levrek ve granyozun yer aldığını ifade etti.Yetkililer, balıkların veteriner kontrolünden geçirilerek tüketiciye sunulduğunu belirterek, başkentlilerin en sağlıklı ve en taze balığı tükettiğini vurguladı.
Ankara'daki balık tüketiminde hamsi 2016'da 3 bin 250 tonla birinci sırada yer aldı

ANKARA (AA) - Başkentte balık tüketiminde hamsi birinci sırada yer aldı. Ankara’da 2016'da 3 bin 250 ton hamsi tüketildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nin 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihlerini içeren verilerinde, en çok tüketilen balık hamsi olurken, hamsinin ardından 2 bin 448 ton ile palamut ikinci, 575 ton ile sardalya üçüncü sırada yer aldı. Aynı tarihler arasında 224 ton istavrit, 212 ton da çipura satışı gerçekleştirildi. Bu balıkları sırasıyla levrek, alabalık, mezgit, çinekop, granyoz ve somon izledi.

Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali yetkilileri, geçen yıl Ankara’ya toplam 7 bin 303 ton balık getirilerek, tüketicilere sunulduğunu bildirdi.

En taze balığın Ankara’da tüketildiğini kaydeden hal yetkilileri, balıkların genellikle Karadeniz ve Marmara bölgesinden Ankara'ya günlük getirildiğini, bunu Ege ve Akdeniz Bölgesi balıklarının izlediğini belirtti.

Hal’de çiftlik balıklarının da bulunduğunu anlatan yetkililer, bunların başında alabalık, çipura, levrek ve granyozun yer aldığını ifade etti.

Yetkililer, balıkların veteriner kontrolünden geçirilerek tüketiciye sunulduğunu belirterek, başkentlilerin en sağlıklı ve en taze balığı tükettiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.