pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kaymek'ten Ruh Sağlığı Semineri

22.12.2016 - 10:48, Güncelleme: 22.12.2016 - 10:48
 

Kaymek'ten Ruh Sağlığı Semineri

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, Kayseri Meslek Edindirme Kursu'na (KAYMEK) bağlı Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, Kayseri Meslek Edindirme Kursu'na (KAYMEK) bağlı Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından "Fıtrat Farklılıklarıyla Birlikte Yaşamak" konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde psikolojik problemi olan bireyler ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekildi. Programda ayrıca Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarından oluşan koro, hain terör saldırılarına tepkisini "Türkiyem" şarkısı ile gösterdi.Kadir Has Kongre Merkezi Lifos Salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hekimlerinden Psikiyatrist Canan Kılıç katıldı.Seminerde psikolojik sorun yaşayan bireyler ve ailelerinin yaşadığı problemlere dikkat çeken Dr. Canan Kılıç, hastalara verilecek en önemli desteğin anlaşılmaları ve hastalıklarının kabullenildiğini hissetmeleri olduğunu söyledi. 'Her şeyi kafana takma', 'Gez-dolaş açılırsın', 'İstersen bu durumu iradenle atlatabilirsin' gibi ifadelerin hiçbir yararının olmadığını dile getiren Kılıç, bu sözlerin hastada anlaşılmadığı hissi uyandırdığını kaydetti. İyileşme süreci için neler yapılması gerektiğine de değinen Kılıç, "Toplumdan kaçarak ve hastalığı saklayarak psikolojiyi düzeltemezsiniz. Tedavinin yanında çeşitli sosyal aktivitelerde bulunulması, düzenli uyku ve egzersiz yapılması da en az ilaç kullanımı kadar önem taşımaktadır." dedi.Öte yandan seminer öncesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalardan oluşan koro tarafından hain terör saldırılarına tepki gösterilerek "Türkiyem" şarkısı seslendirildi.
KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, Kayseri Meslek Edindirme Kursu'na (KAYMEK) bağlı Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, Kayseri Meslek Edindirme Kursu'na (KAYMEK) bağlı Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından "Fıtrat Farklılıklarıyla Birlikte Yaşamak" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminerde psikolojik problemi olan bireyler ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekildi. Programda ayrıca Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarından oluşan koro, hain terör saldırılarına tepkisini "Türkiyem" şarkısı ile gösterdi.

Kadir Has Kongre Merkezi Lifos Salonunda yapılan seminere konuşmacı olarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hekimlerinden Psikiyatrist Canan Kılıç katıldı.

Seminerde psikolojik sorun yaşayan bireyler ve ailelerinin yaşadığı problemlere dikkat çeken Dr. Canan Kılıç, hastalara verilecek en önemli desteğin anlaşılmaları ve hastalıklarının kabullenildiğini hissetmeleri olduğunu söyledi.

'Her şeyi kafana takma', 'Gez-dolaş açılırsın', 'İstersen bu durumu iradenle atlatabilirsin' gibi ifadelerin hiçbir yararının olmadığını dile getiren Kılıç, bu sözlerin hastada anlaşılmadığı hissi uyandırdığını kaydetti.

İyileşme süreci için neler yapılması gerektiğine de değinen Kılıç, "Toplumdan kaçarak ve hastalığı saklayarak psikolojiyi düzeltemezsiniz. Tedavinin yanında çeşitli sosyal aktivitelerde bulunulması, düzenli uyku ve egzersiz yapılması da en az ilaç kullanımı kadar önem taşımaktadır." dedi.

Öte yandan seminer öncesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalardan oluşan koro tarafından hain terör saldırılarına tepki gösterilerek "Türkiyem" şarkısı seslendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.