pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler

18.12.2016 - 15:13, Güncelleme: 18.12.2016 - 15:13
 

Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler

Karaman ve Konya'da vatandaşlar, düzenlenen yürüyüşlerle saldırıyı protesto etti

KARAMAN/KONYA (AA) - Kayseri'deki terör saldırısı, Karaman ve Konya'nın Ereğli ilçesinde protesto edildi.Karaman'daki taraftar gruplarının organizasyonuyla Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı.Grup adına konuşan Karaman Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şevket Varol, İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.Bu vatanın masa başında değil, ataların ve şehitlerin kanıyla alındığını ifade eden Varol, şöyle konuştu:"Ülkemizde yaşayan farklı siyasi görüşlerden, dini inanışlarından, her türlü etnik kökenden ve farklı renklere gönül vermiş milyonlarca insanın tek ortak düşüncesi, ülkemizin birliği, beraberliği ve barış içerisinde yaşamasıdır. Bu ortamı zedelemeye çalışan, türlü oyunlar oynayarak halkımız arasında kaos ortamı yaratmaya uğraşan, kardeşi kardeşe kırdırmak için uğraşan hainleri kınıyoruz. Vatanımızda gözü olanlara biz yine geçit vermeyeceğiz."Açıklamanın ardından alanda toplananlar polislere karanfil verdi, fotoğraf çektirdi. Gruptakiler, Molla Fenari Caddesi güzergahından Kemal Kaynaş Stadyumu önüne kadar yürüdükten sonra dağıldı.- KonyaKonya'nın Ereğli ilçesinde de Kayseri'deki terör saldırısını protesto için yürüyüş düzenlendi.İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalık önce İlçe Emniyet Müdürlüğüne, ardından da Meydanbaşı Şehitliği'ne yürüdü. HDP Ereğli İlçe Başkanlığı önünden geçen gruptakiler, ilçe başkanlığı binasına vinçle Türk bayrağı astı. Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan gruptakiler, daha sonra Meydanbaşı Şehitliği'ne geldi. Saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okuyup dua eden kalabalık, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Yürüyüşe Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karaman ve Konya'da vatandaşlar, düzenlenen yürüyüşlerle saldırıyı protesto etti

KARAMAN/KONYA (AA) - Kayseri'deki terör saldırısı, Karaman ve Konya'nın Ereğli ilçesinde protesto edildi.

Karaman'daki taraftar gruplarının organizasyonuyla Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Grup adına konuşan Karaman Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şevket Varol, İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Bu vatanın masa başında değil, ataların ve şehitlerin kanıyla alındığını ifade eden Varol, şöyle konuştu:

"Ülkemizde yaşayan farklı siyasi görüşlerden, dini inanışlarından, her türlü etnik kökenden ve farklı renklere gönül vermiş milyonlarca insanın tek ortak düşüncesi, ülkemizin birliği, beraberliği ve barış içerisinde yaşamasıdır. Bu ortamı zedelemeye çalışan, türlü oyunlar oynayarak halkımız arasında kaos ortamı yaratmaya uğraşan, kardeşi kardeşe kırdırmak için uğraşan hainleri kınıyoruz. Vatanımızda gözü olanlara biz yine geçit vermeyeceğiz."

Açıklamanın ardından alanda toplananlar polislere karanfil verdi, fotoğraf çektirdi. Gruptakiler, Molla Fenari Caddesi güzergahından Kemal Kaynaş Stadyumu önüne kadar yürüdükten sonra dağıldı.

- Konya

Konya'nın Ereğli ilçesinde de Kayseri'deki terör saldırısını protesto için yürüyüş düzenlendi.

İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalık önce İlçe Emniyet Müdürlüğüne, ardından da Meydanbaşı Şehitliği'ne yürüdü. HDP Ereğli İlçe Başkanlığı önünden geçen gruptakiler, ilçe başkanlığı binasına vinçle Türk bayrağı astı.

Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan gruptakiler, daha sonra Meydanbaşı Şehitliği'ne geldi. Saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okuyup dua eden kalabalık, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Yürüyüşe Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.