pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Mesai Saatlerine Ramazan Ayarı Getirilmelidir

30.06.2014 - 22:48, Güncelleme: 30.06.2014 - 22:48
 

Mesai Saatlerine Ramazan Ayarı Getirilmelidir

Son yıllarda Ramazan ayı yılın en uzun ve sıcak günleri ile birleşti. Önümüzdeki üç yıl daha bu uzun ve sıcak günlerde oruçlu olmaya devam edeceğiz. Tabii ki sevabı da ona göre olacaktır.

Bu uzun günler nedeniyle, ülkemizde Ramazan orucu 16- 17 saati bulmaktadır. Bundan dolayı iftar-teravih ve sahur arasında birkaç saat fark anca olmaktadır. Bu üçü birleşmektedir. Tıpkı İstanbul örneğinde olduğu gibi. İstanbul’da iftar saati 20:50, teravih 22:40, imsak ise 03:25 de olmaktadır. İstanbul’da yaşayanlar teravihe gitsin ya da gitmesin en erken yatma saati 01:00 olabilir. İstanbullular ya saat 1 de yatıp, saat 02:30 tekrar kalkacak, ya da hiç yatmayıp, sahuru yaptıktan sonra yatabilecek. Sadece İstanbul değil, önümüzdeki üç-beş yıl tüm ülkemizde aynısı olacak. Saat 03:30 da yatıp, sabah 07:30 kalkıp, 08:30 da ki mesaiye gidecek bir çalışan, sadece dört saat dinlenme ile mesaiye başlamak zorunda kalacak. Bu uykusuz hale bir de oruç ve günün sıcağı eklendiğinde ciddi bir performans kaybı yaşanacağı muhakkak. Kimsenin kimseyi aldatmasına gerek yok. Mesailerde ciddi sayıda geç kalmalar yaşanacak. Buna geçici düzenleme getirilmelidir. Ramazan boyunca mesai saati saat 09:30 hatta saat 10:00 olarak düzenlenip, öğlen arası kısaltılmalıdır. Oruç tutmayanlar için yarım saat öğlen tatilinin yeterli olacağı kanaatindeyim. Olmadı 45 dakika olabilir. Akşam mesai bitimi saat 17 olarak belirlenmelidir. Eğer verimlilik ve performansın iş kalitesini artırdığına inanıyorsak böyle bir düzenleme hemen yapılmalıdır. Aksi halde verimsiz, yorgun, aksatılmış, ertelenmiş iş anlayışı ile Ramazan’ı geçireceğiz. Unutmayalım ki Oruç Allah’ın emri ama mesai saatleri değil. İstenildiği zaman değiştirmek mümkündür.   Kaynak:GazeteKamu.com
Son yıllarda Ramazan ayı yılın en uzun ve sıcak günleri ile birleşti. Önümüzdeki üç yıl daha bu uzun ve sıcak günlerde oruçlu olmaya devam edeceğiz. Tabii ki sevabı da ona göre olacaktır.

Bu uzun günler nedeniyle, ülkemizde Ramazan orucu 16- 17 saati bulmaktadır. Bundan dolayı iftar-teravih ve sahur arasında birkaç saat fark anca olmaktadır. Bu üçü birleşmektedir. Tıpkı İstanbul örneğinde olduğu gibi. İstanbul’da iftar saati 20:50, teravih 22:40, imsak ise 03:25 de olmaktadır. İstanbul’da yaşayanlar teravihe gitsin ya da gitmesin en erken yatma saati 01:00 olabilir. İstanbullular ya saat 1 de yatıp, saat 02:30 tekrar kalkacak, ya da hiç yatmayıp, sahuru yaptıktan sonra yatabilecek. Sadece İstanbul değil, önümüzdeki üç-beş yıl tüm ülkemizde aynısı olacak. Saat 03:30 da yatıp, sabah 07:30 kalkıp, 08:30 da ki mesaiye gidecek bir çalışan, sadece dört saat dinlenme ile mesaiye başlamak zorunda kalacak. Bu uykusuz hale bir de oruç ve günün sıcağı eklendiğinde ciddi bir performans kaybı yaşanacağı muhakkak.

Kimsenin kimseyi aldatmasına gerek yok. Mesailerde ciddi sayıda geç kalmalar yaşanacak. Buna geçici düzenleme getirilmelidir. Ramazan boyunca mesai saati saat 09:30 hatta saat 10:00 olarak düzenlenip, öğlen arası kısaltılmalıdır. Oruç tutmayanlar için yarım saat öğlen tatilinin yeterli olacağı kanaatindeyim. Olmadı 45 dakika olabilir. Akşam mesai bitimi saat 17 olarak belirlenmelidir.

Eğer verimlilik ve performansın iş kalitesini artırdığına inanıyorsak böyle bir düzenleme hemen yapılmalıdır. Aksi halde verimsiz, yorgun, aksatılmış, ertelenmiş iş anlayışı ile Ramazan’ı geçireceğiz. Unutmayalım ki Oruç Allah’ın emri ama mesai saatleri değil. İstenildiği zaman değiştirmek mümkündür.

 

Kaynak:GazeteKamu.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.