pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Sivas'ta Engelliler Şehitler İçin Mevlit Okudu

15.12.2016 - 14:57, Güncelleme: 15.12.2016 - 14:57
 

Sivas'ta Engelliler Şehitler İçin Mevlit Okudu

SİVAS'ta engelliler, İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami'de düzenlenen programda şehitler için mevlit okudu.

DHA - SİVAS'ta engelliler, İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami'de düzenlenen programda şehitler için mevlit okudu. İşitme ve görme engellilerin de Kuran okuduğu programda, katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.Sivas İl Müftülüğü, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 37 polis ve 7 sivil olmak üzere 44 kişi için mevlit programı düzenledi. Tarihi Ulu Cami'de düzenlenen programda, ilk olarak görme engelli Yasin Kızıl kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra görme engelli din görevlisi Ömer Faruk Cesur tarafından Kuran okunurken, görme engelli imam hatip lisesi öğrencisi Umut Ceran da ilahi söyledi. Bu sırada mevlide katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından doğuştan işitme engelli Sadettin Şenol tarafından Kur'an-ı Kerim ve bedensel engelli Muhammet Gökkaya tarafından mevlit okundu. Programın sonunda görme engelli Ahmet Kızıl, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti. Programın sonunda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşık 1 yıldır engellilere din hizmeti verilmesi noktasında ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, engellileri bu programa hazırlayan din görevlisi Bedrettin Kocaman'a teşekkür etti.MÜFTÜDEN ENGELLİLERE 'ÖZEL CAMİ' MÜJDESİBalkan ayrıca, engelliler için bir özel bir cami projesi hazırladıklarını belirterek, "Her türlü engelli kardeşimizin kullanabileceği, onlara ibadeti kolaylaştırmak için tasarlanan bir cami ve Kuran kursu projemiz var. İnşallah o camiyi Sivas'a kazandıracağız. Görme engelli olsun, işitme engelli olsun, bedensel engelli olsun hepsinin rahatlıkla girip çıkabileceği bir cami olacak inşallah. Ben yıllardan beri bunu yapmamış, yapamamış olan bizler için kendilerinden helallik diliyorum. Çünkü baktığımızda, rahatlıkla girebilecekleri bir camiye bile sahip değiller. Camilerimizde onlar için hiç düşünülmemiş, halbuki hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız" dedi.- Sivas
SİVAS'ta engelliler, İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami'de düzenlenen programda şehitler için mevlit okudu.

DHA - SİVAS'ta engelliler, İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami'de düzenlenen programda şehitler için mevlit okudu. İşitme ve görme engellilerin de Kuran okuduğu programda, katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Sivas İl Müftülüğü, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 37 polis ve 7 sivil olmak üzere 44 kişi için mevlit programı düzenledi. Tarihi Ulu Cami'de düzenlenen programda, ilk olarak görme engelli Yasin Kızıl kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra görme engelli din görevlisi Ömer Faruk Cesur tarafından Kuran okunurken, görme engelli imam hatip lisesi öğrencisi Umut Ceran da ilahi söyledi. Bu sırada mevlide katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından doğuştan işitme engelli Sadettin Şenol tarafından Kur'an-ı Kerim ve bedensel engelli Muhammet Gökkaya tarafından mevlit okundu. Programın sonunda görme engelli Ahmet Kızıl, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti. Programın sonunda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşık 1 yıldır engellilere din hizmeti verilmesi noktasında ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, engellileri bu programa hazırlayan din görevlisi Bedrettin Kocaman'a teşekkür etti.

MÜFTÜDEN ENGELLİLERE 'ÖZEL CAMİ' MÜJDESİ

Balkan ayrıca, engelliler için bir özel bir cami projesi hazırladıklarını belirterek, "Her türlü engelli kardeşimizin kullanabileceği, onlara ibadeti kolaylaştırmak için tasarlanan bir cami ve Kuran kursu projemiz var. İnşallah o camiyi Sivas'a kazandıracağız. Görme engelli olsun, işitme engelli olsun, bedensel engelli olsun hepsinin rahatlıkla girip çıkabileceği bir cami olacak inşallah. Ben yıllardan beri bunu yapmamış, yapamamış olan bizler için kendilerinden helallik diliyorum. Çünkü baktığımızda, rahatlıkla girebilecekleri bir camiye bile sahip değiller. Camilerimizde onlar için hiç düşünülmemiş, halbuki hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız" dedi.- Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.