pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"Halep'e Yol Açın" Kampanyası

14.12.2016 - 15:13, Güncelleme: 14.12.2016 - 15:13
 

"Halep'e Yol Açın" Kampanyası

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Uysal:- "Yardım konvoyumuz bugün İstanbul'dan yola çıktı. Cuma günü Konya'dan yola çıkıp Cilvegözü'ne ulaşacağız. Geniş katılımla mitingimizi yapacağız. Dünyanın dikkatini çekmeye çalışacağız. Bu dramın bitmesine de

KONYA (AA) - Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında yardım konvoyunun İstanbul'dan yola çıktığını belirterek, "Cuma günü Konya'dan yola çıkıp Cilvegözü'ne ulaşacağız. Geniş katılımla mitingimizi yapacağız. Dünyanın dikkatini çekmeye çalışacağız. Bu dramın bitmesine destek olacağız." dedi.Uysal, dernek binasında düzenlenen toplantıda, Halep'te gıda malzemelerinin tükendiğini, sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplumun "üç maymunu oynadığını" belirten Uysal, Beşşar Esed'in ateşkesin ardından yeniden saldırıya başladığını ifade etti.Dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki duruma dikkati çekmek amacıyla "Halep'e Yol Açın" kampanyası başlatıldığını dile getiren Uysal, şunları kaydetti:"8-10 kilometrekarelik alana sıkışmış yüz binlerce insan, yeniden ateş altında. 80 bin insan Halep'ten çıktı, Türkiye'ye doğru hareket halindeler. Şu kış gününde bütün insanlar açık araziye çıkmak zorunda kaldı. Kampanyamız daha büyük destek ve yoğun çalışmayla devam edecek. Yardım konvoyumuz bugün İstanbul'dan yola çıktı. Cuma günü Konya'dan yola çıkıp Cilvegözü'ne ulaşacağız. Geniş katılımla mitingimizi yapacağız. Dünyanın dikkatini çekmeye çalışacağız. Bu dramın bitmesine destek olacağız. Bütün kardeşlerimizden sivil araçlarıyla konvoya katılması için kayıt yaptırmasını bekliyoruz."Uysal, konvoyda, sivil araçların yanında temel gıda malzemelerinin yer aldığı yardım tırlarının da olacağını vurguladı.Halep için Türkiye'nin dört bir yanından harekete geçen araçlardan oluşan konvoyun Konya'da yarın karşılanacağını anlatan Uysal, "Dr. İhsan Şenocak ve İHH Genel Başkanımız Bülent Yıldırım'ın katılımıyla saat 20.00'de yapılacak 'Halep'e Yürüyüş Gecesi' programıyla, Halep'teki katliamın durdurulması ve insani yardım koridorunun açılması çağrısında bulunacağız." diye konuştu.
Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Uysal:- "Yardım konvoyumuz bugün İstanbul'dan yola çıktı. Cuma günü Konya'dan yola çıkıp Cilvegözü'ne ulaşacağız. Geniş katılımla mitingimizi yapacağız. Dünyanın dikkatini çekmeye çalışacağız. Bu dramın bitmesine de

KONYA (AA) - Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında yardım konvoyunun İstanbul'dan yola çıktığını belirterek, "Cuma günü Konya'dan yola çıkıp Cilvegözü'ne ulaşacağız. Geniş katılımla mitingimizi yapacağız. Dünyanın dikkatini çekmeye çalışacağız. Bu dramın bitmesine destek olacağız." dedi.

Uysal, dernek binasında düzenlenen toplantıda, Halep'te gıda malzemelerinin tükendiğini, sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi.

Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplumun "üç maymunu oynadığını" belirten Uysal, Beşşar Esed'in ateşkesin ardından yeniden saldırıya başladığını ifade etti.

Dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki duruma dikkati çekmek amacıyla "Halep'e Yol Açın" kampanyası başlatıldığını dile getiren Uysal, şunları kaydetti:

"8-10 kilometrekarelik alana sıkışmış yüz binlerce insan, yeniden ateş altında. 80 bin insan Halep'ten çıktı, Türkiye'ye doğru hareket halindeler. Şu kış gününde bütün insanlar açık araziye çıkmak zorunda kaldı. Kampanyamız daha büyük destek ve yoğun çalışmayla devam edecek. Yardım konvoyumuz bugün İstanbul'dan yola çıktı. Cuma günü Konya'dan yola çıkıp Cilvegözü'ne ulaşacağız. Geniş katılımla mitingimizi yapacağız. Dünyanın dikkatini çekmeye çalışacağız. Bu dramın bitmesine destek olacağız. Bütün kardeşlerimizden sivil araçlarıyla konvoya katılması için kayıt yaptırmasını bekliyoruz."

Uysal, konvoyda, sivil araçların yanında temel gıda malzemelerinin yer aldığı yardım tırlarının da olacağını vurguladı.

Halep için Türkiye'nin dört bir yanından harekete geçen araçlardan oluşan konvoyun Konya'da yarın karşılanacağını anlatan Uysal, "Dr. İhsan Şenocak ve İHH Genel Başkanımız Bülent Yıldırım'ın katılımıyla saat 20.00'de yapılacak 'Halep'e Yürüyüş Gecesi' programıyla, Halep'teki katliamın durdurulması ve insani yardım koridorunun açılması çağrısında bulunacağız." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.