pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Avukatın Savcı Ve Polislere Hakaret Ettiği İddiasına İlişkin Dava

13.12.2016 - 15:08, Güncelleme: 13.12.2016 - 15:08
 

Avukatın Savcı Ve Polislere Hakaret Ettiği İddiasına İlişkin Dava

Eskişehir'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde müvekkilinin ifade verdiği sırada polis memurlarıyla tartışan ve hakkında "tehdit ve hakaret" suçlamasıyla dava açılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu avukat, hakim karşısına çıktı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de geçen yıl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde müvekkilinin ifade verdiği sırada polis memurlarıyla tartışan ve hakkında ''tehdit ve hakaret'' suçlamasıyla dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu avukatın yargılanmasına başlandı.Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, bu suçtan tutuksuz yargılanan ancak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olan sanık avukat Turgay Balaban ile müşteki polis memurları C.Y, İ.H.Ö. ve Ö.Y. hazır bulundu. Müşteki cumhuriyet savcısı Orhan Sancak ise duruşmaya katılmadı.Sanık Balaban, savunmasında olay günü müvekkili N.A'nın Terörle Mücadele Şubesinde ifade verdiğini, kendisinin de yanında bulunduğunu söyledi. Polis memurlarının müvekkiliyle polemiğe girdiğini öne süren Balaban, şunları kaydetti:''Ben de polislere 'Lütfen polemiğe girmeyin' dedim. Daha sonra bana 'Sana söz hakkı verilmedi' denildi. Bunun üzerine avukatlık mesleğimi yapamayacağımı dile getirdim. Eskişehir Barosu Avukat Hakları Merkezini arayacağımı söyledim. Daha sonra müvekkilimden ifadeyi sonlandırmasını istedim. Benim, o soruşturmayı yürüten savcı Orhan Sancak ile bir sorunum yok. Sadece savcının yanlış yaptığını söyledim. 'Esen rüzgara aldanmayın' şeklinde söz söyledim. Benim amacım yasak ifade alma şekline müdahale etmekti."Müşteki polis memurlarından C.Y. ise sanık Balaban'ın kendilerine hakaret ettiğini belirterek, "Kendisi iddianamede geçen, 'Rüzgarı arkanıza aldınız ama rüzgar tersinden de esecek. Senin o savcıların hepsi gününü görecek. Hepsi gün gelip hesabını verecek. Sizin savcılarınız kanunsuz iş yapıyor. Hepsine hesabını soracağız.' sözlerini sert bir şekilde sarf etmiştir." dedi.Mahkeme heyeti, olayın tanığı avukat Balaban'ın müvekkili N.A'nın da dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.- OlayAvukat Balaban, 22 Mayıs 2015'te Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde bir müvekkilinin ifade vermesi sırasında polis memurlarıyla tartışmıştı. Tartışma sırasında sanık Balaban'ın soruşturmayı yürüten savcı Orhan Sancak'ı kastederek, "Rüzgarı arkanıza aldınız ama rüzgar tersinden de esecek. Senin o savcıların hepsi gününü görecek. Hepsi gün gelip hesabını verecek. Sizin savcılarınız kanunsuz iş yapıyor. Hepsine hesabını soracağız. Ben savcılara ön yargılıyım. Bugün rüzgara kapılanlar yarın tırmalayacaklar" dediği öne sürülmüştü. Balaban hakkında ''tehdit ve hakaret'' suçlamasıyla dava açılmıştı.
Eskişehir'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde müvekkilinin ifade verdiği sırada polis memurlarıyla tartışan ve hakkında "tehdit ve hakaret" suçlamasıyla dava açılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu avukat, hakim karşısına çıktı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de geçen yıl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde müvekkilinin ifade verdiği sırada polis memurlarıyla tartışan ve hakkında ''tehdit ve hakaret'' suçlamasıyla dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu avukatın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, bu suçtan tutuksuz yargılanan ancak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olan sanık avukat Turgay Balaban ile müşteki polis memurları C.Y, İ.H.Ö. ve Ö.Y. hazır bulundu. Müşteki cumhuriyet savcısı Orhan Sancak ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Balaban, savunmasında olay günü müvekkili N.A'nın Terörle Mücadele Şubesinde ifade verdiğini, kendisinin de yanında bulunduğunu söyledi. Polis memurlarının müvekkiliyle polemiğe girdiğini öne süren Balaban, şunları kaydetti:

''Ben de polislere 'Lütfen polemiğe girmeyin' dedim. Daha sonra bana 'Sana söz hakkı verilmedi' denildi. Bunun üzerine avukatlık mesleğimi yapamayacağımı dile getirdim. Eskişehir Barosu Avukat Hakları Merkezini arayacağımı söyledim. Daha sonra müvekkilimden ifadeyi sonlandırmasını istedim. Benim, o soruşturmayı yürüten savcı Orhan Sancak ile bir sorunum yok. Sadece savcının yanlış yaptığını söyledim. 'Esen rüzgara aldanmayın' şeklinde söz söyledim. Benim amacım yasak ifade alma şekline müdahale etmekti."

Müşteki polis memurlarından C.Y. ise sanık Balaban'ın kendilerine hakaret ettiğini belirterek, "Kendisi iddianamede geçen, 'Rüzgarı arkanıza aldınız ama rüzgar tersinden de esecek. Senin o savcıların hepsi gününü görecek. Hepsi gün gelip hesabını verecek. Sizin savcılarınız kanunsuz iş yapıyor. Hepsine hesabını soracağız.' sözlerini sert bir şekilde sarf etmiştir." dedi.

Mahkeme heyeti, olayın tanığı avukat Balaban'ın müvekkili N.A'nın da dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Avukat Balaban, 22 Mayıs 2015'te Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde bir müvekkilinin ifade vermesi sırasında polis memurlarıyla tartışmıştı.

Tartışma sırasında sanık Balaban'ın soruşturmayı yürüten savcı Orhan Sancak'ı kastederek, "Rüzgarı arkanıza aldınız ama rüzgar tersinden de esecek. Senin o savcıların hepsi gününü görecek. Hepsi gün gelip hesabını verecek. Sizin savcılarınız kanunsuz iş yapıyor. Hepsine hesabını soracağız. Ben savcılara ön yargılıyım. Bugün rüzgara kapılanlar yarın tırmalayacaklar" dediği öne sürülmüştü. Balaban hakkında ''tehdit ve hakaret'' suçlamasıyla dava açılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.