pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

09.12.2016 - 15:33, Güncelleme: 09.12.2016 - 15:33
 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Ankara Valisi Topaca:- "Türkiye, her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "Türkiye, her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu. Topaca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insan haklarının cinsiyet, etnik köken, dini inanç gibi özelliklere bakılmaksızın herkesin sahip olduğu haklar bütününü ifade ettiğini ifade etti. Topaca, şunları kaydetti:"Bu kapsayıcılığı, insan haklarının evrensel nitelikli olmasıyla yakından ilgilidir. İnsan hakları, evrensel nitelikte olmalarının yanı sıra diğer bütün haklardan ve doğrudan insan haklarını konu almayan hukuk kurallarına nazaran üstün ve öncelikli haklardır. İnsan hakları bu üstün konumunu, insan onurunu zedeleyen adaletsizlik ve haksızlık uygulamalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan özelliğinden almaktadır."Topaca, bu anlayışın Türkiye'de "Hukuk Devleti" olma ilkesi içerisinde hayata geçirildiğini belirterek, "Türkiye, her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu. Ankara'da konu ile ilgili bilinçlendirme ve varsa şikayetleri değerlendirme çalışmalarının "İl İnsan Hakları Kurulu" tarafından titizlikle yürütüldüğüne işaret eden Topaca, bu çerçevede kuruluşundan bugüne kadar kurula, insan hakları ihlalleri ile ilgili farklı iletişim kanalları yoluyla toplam 949 başvuru yapıldığını, konuyla ilgili 152 toplantı gerçekleştirilerek bin 418 kararın alındığını bildirdi.Topaca, "Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği, adil ve özgür bir dünyaya ulaşılması temennisiyle '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım." ifadesine yer verdi.
Ankara Valisi Topaca:- "Türkiye, her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "Türkiye, her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Topaca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insan haklarının cinsiyet, etnik köken, dini inanç gibi özelliklere bakılmaksızın herkesin sahip olduğu haklar bütününü ifade ettiğini ifade etti. Topaca, şunları kaydetti:

"Bu kapsayıcılığı, insan haklarının evrensel nitelikli olmasıyla yakından ilgilidir. İnsan hakları, evrensel nitelikte olmalarının yanı sıra diğer bütün haklardan ve doğrudan insan haklarını konu almayan hukuk kurallarına nazaran üstün ve öncelikli haklardır. İnsan hakları bu üstün konumunu, insan onurunu zedeleyen adaletsizlik ve haksızlık uygulamalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan özelliğinden almaktadır."

Topaca, bu anlayışın Türkiye'de "Hukuk Devleti" olma ilkesi içerisinde hayata geçirildiğini belirterek, "Türkiye, her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'da konu ile ilgili bilinçlendirme ve varsa şikayetleri değerlendirme çalışmalarının "İl İnsan Hakları Kurulu" tarafından titizlikle yürütüldüğüne işaret eden Topaca, bu çerçevede kuruluşundan bugüne kadar kurula, insan hakları ihlalleri ile ilgili farklı iletişim kanalları yoluyla toplam 949 başvuru yapıldığını, konuyla ilgili 152 toplantı gerçekleştirilerek bin 418 kararın alındığını bildirdi.

Topaca, "Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği, adil ve özgür bir dünyaya ulaşılması temennisiyle '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım." ifadesine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.