pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Atatürk’ün Talimatıyla Yaptırılan Okula Restorasyon

30.11.2016 - 16:13, Güncelleme: 30.11.2016 - 16:13
 

Atatürk’ün Talimatıyla Yaptırılan Okula Restorasyon

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan ve cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1928 yılında yaptırılan okul,...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan ve cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1928 yılında yaptırılan okul, restorasyon işlemlerinin ardından yeniden eğitim öğretime açılacak. İlçenin en eski okullarından olan 1928 yılında açılan Beypazarı Oymaağaç Köyü İlkokulu atıl durumda bulunuyordu.Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Oymaağaç Mahallesi'nde yaptığı açıklamada, 1928'de okulun buraya yapılmasıyla eğitime olan ilgi ve alakanın çok fazla olduğunu söyledi.Yıllar içeresinde köylerdeki yaşamın şehirlere doğru kaydığını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:“Köylerden şehirlere göçler yaşandığı için köylerdeki okullarımız boş kaldı. Bu konuda çalışmada bulunduk. Köylerdeki boş ve atıl kalan okullarımızı, tadilatın ardından köylerdeki derneklere ve muhtarlıklara vereceğiz. 1928'de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılan bu okulu, yeniden canlandıracağız.”
ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan ve cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1928 yılında yaptırılan okul,...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan ve cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1928 yılında yaptırılan okul, restorasyon işlemlerinin ardından yeniden eğitim öğretime açılacak.

İlçenin en eski okullarından olan 1928 yılında açılan Beypazarı Oymaağaç Köyü İlkokulu atıl durumda bulunuyordu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Oymaağaç Mahallesi'nde yaptığı açıklamada, 1928'de okulun buraya yapılmasıyla eğitime olan ilgi ve alakanın çok fazla olduğunu söyledi.

Yıllar içeresinde köylerdeki yaşamın şehirlere doğru kaydığını ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

“Köylerden şehirlere göçler yaşandığı için köylerdeki okullarımız boş kaldı. Bu konuda çalışmada bulunduk. Köylerdeki boş ve atıl kalan okullarımızı, tadilatın ardından köylerdeki derneklere ve muhtarlıklara vereceğiz. 1928'de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaptırılan bu okulu, yeniden canlandıracağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.