pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25.11.2016 - 15:53, Güncelleme: 25.11.2016 - 15:53
 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Sivas Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Sivas Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen program kapsamında stant kuruldu.Stantta görev alan kadınlar, vatandaşları aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet gibi konularda bilgilendirerek broşür dağıttı.Daha sonra "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" temasından yola çıkarak mor renkteki balonların üzerine ve siyah panoya kadınlar, "şiddete hayır" demek için beyaz boyayla el baskısı yaptı.Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına konuşan psikolog Döndü Kuzu, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi.Kadına yönelik şiddetin başta en büyük insan hak ihlali olduğunu belirten Kuzu, şöyle konuştu:"Şiddet, sadece temel hakların ihlali olmayıp kadınların fiziksel ve ruhsal sağlıklarını olumsuz etkilemekte kadın ve erkek arasındaki fiili eşitsizliği derinleştirmekte, her alandaki yaşama katılma haklarını ve becerisini ihlal etmektedir. Diğer yandan kadına yönelik şiddet, ayrımcılığı ve eşitsizliği sürekli hale getirmekte olup kadının hayatının denetlenmesinde başvurulan evrensel bir baskı sonucudur."Programda kadınlara mor renkte fular da dağıtıldı.Programa, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, Sivas Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül ve çok sayıda kadın katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Sivas Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sivas Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen program kapsamında stant kuruldu.

Stantta görev alan kadınlar, vatandaşları aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet gibi konularda bilgilendirerek broşür dağıttı.

Daha sonra "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" temasından yola çıkarak mor renkteki balonların üzerine ve siyah panoya kadınlar, "şiddete hayır" demek için beyaz boyayla el baskısı yaptı.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına konuşan psikolog Döndü Kuzu, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin başta en büyük insan hak ihlali olduğunu belirten Kuzu, şöyle konuştu:

"Şiddet, sadece temel hakların ihlali olmayıp kadınların fiziksel ve ruhsal sağlıklarını olumsuz etkilemekte kadın ve erkek arasındaki fiili eşitsizliği derinleştirmekte, her alandaki yaşama katılma haklarını ve becerisini ihlal etmektedir. Diğer yandan kadına yönelik şiddet, ayrımcılığı ve eşitsizliği sürekli hale getirmekte olup kadının hayatının denetlenmesinde başvurulan evrensel bir baskı sonucudur."

Programda kadınlara mor renkte fular da dağıtıldı.

Programa, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, Sivas Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül ve çok sayıda kadın katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.