pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Lösemili Çocuklar Haftası

05.11.2016 - 17:08, Güncelleme: 05.11.2016 - 17:08
 

Lösemili Çocuklar Haftası

KAYSERİ (AA) - Talesemililer ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, löseminin bulaşıcı olmadığını ve bu konuda farkındalık oluşturulması...

KAYSERİ (AA) - Talesemililer ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, löseminin bulaşıcı olmadığını ve bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.Dernek Başkanı Başdemir, dernek binasında 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.Lösemi tedavisinin üç aşamadan oluştuğunu belirten Başdemir, ilaç ve kemoterapi tedavisinin ardından son çarenin ilik nakli olduğunu dile getirdi.Kayseri'de ilik nakli merkezi kurulması için 5 yıldır mücadele ettiklerini anlatan Başdemir, şöyle konuştu:"Kızılay bünyesinde bizim de mücadele ettiğimiz 'Türk Kök Hücre' projesi hayata geçirildi. Burada insanlarımıza gönüllü donör olma bilincini aşılamalıyız. Ayrıca kan bağışı konusunda da duyarlı olmalıyız. İnsanlar lösemiyi bulaşıcı hastalıkmış gibi algılıyor. Halbuki lösemi bulaşıcı değil. Bu konuda hastalarımız özellikle çocuk yaştaki hastalarımız çevresinde sıkıntı yaşıyor. Arkadaşları, öğretmenleri, bu hastalık bulaşıcıymış gibi düşünüyorlar. Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığı konusunda çocuklarımızı ve çevremizi bilinçlendirmeliyiz."Başdemir, dernek olarak kan kardeşi kampanyası başlattıklarını, bu kapsamda kan vermek isteyenlerin derneklerine başvurabileceklerini sözlerine ekledi.
KAYSERİ (AA) - Talesemililer ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, löseminin bulaşıcı olmadığını ve bu konuda farkındalık oluşturulması...

KAYSERİ (AA) - Talesemililer ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, löseminin bulaşıcı olmadığını ve bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Dernek Başkanı Başdemir, dernek binasında 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Lösemi tedavisinin üç aşamadan oluştuğunu belirten Başdemir, ilaç ve kemoterapi tedavisinin ardından son çarenin ilik nakli olduğunu dile getirdi.

Kayseri'de ilik nakli merkezi kurulması için 5 yıldır mücadele ettiklerini anlatan Başdemir, şöyle konuştu:

"Kızılay bünyesinde bizim de mücadele ettiğimiz 'Türk Kök Hücre' projesi hayata geçirildi. Burada insanlarımıza gönüllü donör olma bilincini aşılamalıyız. Ayrıca kan bağışı konusunda da duyarlı olmalıyız. İnsanlar lösemiyi bulaşıcı hastalıkmış gibi algılıyor. Halbuki lösemi bulaşıcı değil. Bu konuda hastalarımız özellikle çocuk yaştaki hastalarımız çevresinde sıkıntı yaşıyor. Arkadaşları, öğretmenleri, bu hastalık bulaşıcıymış gibi düşünüyorlar. Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığı konusunda çocuklarımızı ve çevremizi bilinçlendirmeliyiz."

Başdemir, dernek olarak kan kardeşi kampanyası başlattıklarını, bu kapsamda kan vermek isteyenlerin derneklerine başvurabileceklerini sözlerine ekledi.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.