pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kuveyt Türk'e "Türkiye'nin En Büyük Sukuk İhraççısı" Ödülü

Spor 04.11.2016 - 14:13, Güncelleme: 04.11.2016 - 14:13
 

Kuveyt Türk'e "Türkiye'nin En Büyük Sukuk İhraççısı" Ödülü

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen Sermaye Piyasaları Ödülleri'nde "Türkiye'nin...

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen Sermaye Piyasaları Ödülleri'nde "Türkiye'nin En Büyük Sukuk İhraççısı" ödülüne layık görüldü.Banka açıklamasına göre, TSPB, her yıl sermaye piyasalarına değer katan kuruluşları ödüllendirdiği töreninde bu yıl sektöre kazandırdığı çalışmalar dolayısıyla Kuveyt Türk'ü de ödüle değer gördü.Kuveyt Türk, 2016 yılı şubat ayında 350 milyon dolarlık sermaye benzeri sukuk, mayıs ayında 300 milyon lira yurt içi kira sertifikası ve ekim ayında 500 milyon dolarlık uluslararası sukuk ihracı gerçekleştirerek, "Türkiye'nin En Büyük Sukuk İhraççısı" ödülünün sahibi oldu.Ödülü, Kuveyt Türk Genel Müdür Ufuk Uyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Uyan, özel sektörün gerçekleştirdiği en yüksek tutarlı sukuk ihraçlarıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktan ve bu ödüle layık görülmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Sukuk ihraç talebinin seviyesinden ve bölgesel çeşitlilikten memnun olduklarını dile getiren Uyan, şunları kaydetti:"Uluslararası yatırımcılar Kuveyt Türk'e duydukları güveni göstermiş, Kuveyt Türk'ün ve Türkiye'nin orta-uzun vadeli riskini alma iştahlarını ortaya koymuşlardır. Bu açıdan ülkemize yeni kaynakları getirebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. İhracımızın, Türkiye'den gerçekleşecek diğer yurt dışı ihraçlar için yeni bir gösterge olacağı görünmektedir. Zira 2016 yılında gerçekleştirilen diğer banka ihraçları ile kıyaslandığında, gerek talep yoğunluğu gerekse maliyet açısından en başarılı ihraç olma özelliğini taşımaktadır.Kuveyt Türk'ün güçlü sermaye yapısı ve kaliteli aktif yapısı kadar, katılım bankacılığı sektörünün süregelen gelişimi ve sukuk yatırımcılarının sektöre ve ülkemize olan inancı, bu ihracın başarılı bir şekilde gerçeklemesinde etkili olmuştur."
İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen Sermaye Piyasaları Ödülleri'nde "Türkiye'nin...

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen Sermaye Piyasaları Ödülleri'nde "Türkiye'nin En Büyük Sukuk İhraççısı" ödülüne layık görüldü.

Banka açıklamasına göre, TSPB, her yıl sermaye piyasalarına değer katan kuruluşları ödüllendirdiği töreninde bu yıl sektöre kazandırdığı çalışmalar dolayısıyla Kuveyt Türk'ü de ödüle değer gördü.

Kuveyt Türk, 2016 yılı şubat ayında 350 milyon dolarlık sermaye benzeri sukuk, mayıs ayında 300 milyon lira yurt içi kira sertifikası ve ekim ayında 500 milyon dolarlık uluslararası sukuk ihracı gerçekleştirerek, "Türkiye'nin En Büyük Sukuk İhraççısı" ödülünün sahibi oldu.

Ödülü, Kuveyt Türk Genel Müdür Ufuk Uyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uyan, özel sektörün gerçekleştirdiği en yüksek tutarlı sukuk ihraçlarıyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktan ve bu ödüle layık görülmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Sukuk ihraç talebinin seviyesinden ve bölgesel çeşitlilikten memnun olduklarını dile getiren Uyan, şunları kaydetti:

"Uluslararası yatırımcılar Kuveyt Türk'e duydukları güveni göstermiş, Kuveyt Türk'ün ve Türkiye'nin orta-uzun vadeli riskini alma iştahlarını ortaya koymuşlardır. Bu açıdan ülkemize yeni kaynakları getirebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. İhracımızın, Türkiye'den gerçekleşecek diğer yurt dışı ihraçlar için yeni bir gösterge olacağı görünmektedir. Zira 2016 yılında gerçekleştirilen diğer banka ihraçları ile kıyaslandığında, gerek talep yoğunluğu gerekse maliyet açısından en başarılı ihraç olma özelliğini taşımaktadır.

Kuveyt Türk'ün güçlü sermaye yapısı ve kaliteli aktif yapısı kadar, katılım bankacılığı sektörünün süregelen gelişimi ve sukuk yatırımcılarının sektöre ve ülkemize olan inancı, bu ihracın başarılı bir şekilde gerçeklemesinde etkili olmuştur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.