pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Gül, Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayımladı

28.10.2016 - 11:43, Güncelleme: 28.10.2016 - 11:43
 

Gül, Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.Vali Gül yayımladığı mesajında bağımsızlık savaşının tüm imkansızlıklara...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.Vali Gül yayımladığı mesajında bağımsızlık savaşının tüm imkansızlıklara rağmen eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan bu Milli Mücadele süreci Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla bitmemiş, Türk Milletinin dünyayla bütünleşmesine imkan sağlayan Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla asıl hedefine ulaşmıştır. Muhtevasında insan hakları, demokrasi, hukuk devleti ve temel özgürlükler gibi değerleri barındıran Cumhuriyet kavramı ile birlikte dünyaya açılan vatandaşlarımız, ülkemizi kalkınmış ülkeler düzeyine çıkarma yarışına girmiştir. Atatürk’ün yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz, çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak zorunluluğunda ve kararlılığındayız sözüyle vurguladığı gibi, ülke olarak geldiğimiz düzeyi hiçbir zaman yeterli görmemeliyiz. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalı, yeni kuşaklara vatandaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakabilmek için birlikte çaba göstermeliyiz.Bu sorumluluk Cumhuriyet Şehri olma onuruna erişmiş Sivas için daha özel bir anlam ifade etmektedir. Öyle ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolunun en güvenilir ili olarak nitelediği Sivas'ı 108 gün boyunca Milli Mücadelenin geçici yönetim merkezi haline getirmiştir. Onun bu güvenine layık olduğunu gösteren Sivas halkı, milli iradeye kucak açmış ve Türk Bağımsızlık Destanının belki de en önemli satırları Sivas’ta yazılmıştır. 4 Eylül Sivas Kongresinde alınan kararlar ile milli iradenin üzerinde hiçbir kuvvetin olmadığı ifade edilerek Cumhuriyet rejiminin ve demokrasinin ilk vurguları yapılmıştır. Sivas'ın Cumhuriyetin ilanı hususundaki önemini 'Cumhuriyetin temellerini burada attık' sözleriyle ifade eden Atatürk'ün bu güvenine layık olmayı sürdüren Sivas halkı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine her yıl coşkulu katılımıyla da bunu gözler önüne sermektedir. Son yıllarda her alanda büyük bir atılım içerisinde olan Sivas’ta birlik ve beraberlikten doğan bu ilerleme heyecanının etkinliklere de yansıyacağı inancındayım. Sivas artık gelişme ve kalkınma konusunda sağlam bir irade ortaya koymuştur. İlimizde yaşanan bu olumlu hareketlenmeler geleceğin Türkiye’sinde Sivas'ın hak ettiği yeri alacağı konusundaki inancımızı daha da arttırmaktadır.Bu duygularla halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, 15 Temmuz şehitlerini ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.Vali Gül yayımladığı mesajında bağımsızlık savaşının tüm imkansızlıklara...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Gül yayımladığı mesajında bağımsızlık savaşının tüm imkansızlıklara rağmen eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan bu Milli Mücadele süreci Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla bitmemiş, Türk Milletinin dünyayla bütünleşmesine imkan sağlayan Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla asıl hedefine ulaşmıştır. Muhtevasında insan hakları, demokrasi, hukuk devleti ve temel özgürlükler gibi değerleri barındıran Cumhuriyet kavramı ile birlikte dünyaya açılan vatandaşlarımız, ülkemizi kalkınmış ülkeler düzeyine çıkarma yarışına girmiştir. Atatürk’ün yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz, çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak zorunluluğunda ve kararlılığındayız sözüyle vurguladığı gibi, ülke olarak geldiğimiz düzeyi hiçbir zaman yeterli görmemeliyiz. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmalı, yeni kuşaklara vatandaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü bir ülke bırakabilmek için birlikte çaba göstermeliyiz.

Bu sorumluluk Cumhuriyet Şehri olma onuruna erişmiş Sivas için daha özel bir anlam ifade etmektedir. Öyle ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolunun en güvenilir ili olarak nitelediği Sivas'ı 108 gün boyunca Milli Mücadelenin geçici yönetim merkezi haline getirmiştir. Onun bu güvenine layık olduğunu gösteren Sivas halkı, milli iradeye kucak açmış ve Türk Bağımsızlık Destanının belki de en önemli satırları Sivas’ta yazılmıştır. 4 Eylül Sivas Kongresinde alınan kararlar ile milli iradenin üzerinde hiçbir kuvvetin olmadığı ifade edilerek Cumhuriyet rejiminin ve demokrasinin ilk vurguları yapılmıştır.

Sivas'ın Cumhuriyetin ilanı hususundaki önemini 'Cumhuriyetin temellerini burada attık' sözleriyle ifade eden Atatürk'ün bu güvenine layık olmayı sürdüren Sivas halkı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine her yıl coşkulu katılımıyla da bunu gözler önüne sermektedir. Son yıllarda her alanda büyük bir atılım içerisinde olan Sivas’ta birlik ve beraberlikten doğan bu ilerleme heyecanının etkinliklere de yansıyacağı inancındayım. Sivas artık gelişme ve kalkınma konusunda sağlam bir irade ortaya koymuştur. İlimizde yaşanan bu olumlu hareketlenmeler geleceğin Türkiye’sinde Sivas'ın hak ettiği yeri alacağı konusundaki inancımızı daha da arttırmaktadır.

Bu duygularla halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, 15 Temmuz şehitlerini ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.