pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'ne Müze Yapılacak

02.05.2019 - 13:28, Güncelleme: 02.05.2019 - 13:28
 

Kayseri'deki Kültepe Höyüğü'ne Müze Yapılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Türkiyenin önemli kazı alanlarından olan ve Hititlerin Anadolu'da kurduğu ilk kent olarak bilinen Kültepe...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Türkiyenin önemli kazı alanlarından olan ve Hititlerin Anadolu'da kurduğu ilk kent olarak bilinen Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'ne müze yapılacağını bildirdi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile önemli kazı alanlarından Kültepe'de incelemede bulundu. Kültepe'de Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu tarafından karşılanan Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, kazı çalışmalarıyla ilgili heyetten bilgi aldı. Vali Şehmus Günaydın, Kültepe’nin Kapadokya ile bütünleştirildiğinde kültür turizmine meraklı turistlerin bu bölgeyle daha yakından ilgileneceklerini ifade ederek, "Burasının görsel bir hale gelmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kültepe’de bir müze yapılması için Valilik olarak hemen çalışmalara başlayacağız. Müze yapılınca daha büyük bir turist akını olacaktır." ifadelerini kullandı.Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da "Valimizle inceleme gezimize Kayseri Kalesi ile başladık. Doğumevini, Kültür Müdürlüğünü inceledik, daha sonra Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ndeki projelerimizi paylaştık. Ardından da Kültepe Kaniş Karum’da kazı çalışmalarını yerinde izledik ve Kazı Heyeti Başkanı hocamızın görüşlerini dinledik." değerlendirmesinde bulundu.
KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Türkiyenin önemli kazı alanlarından olan ve Hititlerin Anadolu'da kurduğu ilk kent olarak bilinen Kültepe...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Türkiyenin önemli kazı alanlarından olan ve Hititlerin Anadolu'da kurduğu ilk kent olarak bilinen Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'ne müze yapılacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile önemli kazı alanlarından Kültepe'de incelemede bulundu.

Kültepe'de Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu tarafından karşılanan Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, kazı çalışmalarıyla ilgili heyetten bilgi aldı.

Vali Şehmus Günaydın, Kültepe’nin Kapadokya ile bütünleştirildiğinde kültür turizmine meraklı turistlerin bu bölgeyle daha yakından ilgileneceklerini ifade ederek, "Burasının görsel bir hale gelmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kültepe’de bir müze yapılması için Valilik olarak hemen çalışmalara başlayacağız. Müze yapılınca daha büyük bir turist akını olacaktır." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da "Valimizle inceleme gezimize Kayseri Kalesi ile başladık. Doğumevini, Kültür Müdürlüğünü inceledik, daha sonra Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ndeki projelerimizi paylaştık. Ardından da Kültepe Kaniş Karum’da kazı çalışmalarını yerinde izledik ve Kazı Heyeti Başkanı hocamızın görüşlerini dinledik." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.