pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"Bozkırın Tezenesi" Şiir Antolojsine İlham Oldu

20.02.2019 - 14:43, Güncelleme: 20.02.2019 - 14:43
 

"Bozkırın Tezenesi" Şiir Antolojsine İlham Oldu

Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünün isminin verildiği şiir antolojisinde Ahi Evran-ı Veli ve Kırşehir'in diğer alperenleriyle ilgili şiirler yer alıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği (KIYŞAD), şairlerin eserlerini bir araya getirerek hazırladığı şiir antolojisine bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünün adını verdi.KIYŞAD Başkanı Veysel Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yıldır hizmet veren derneğin özellikle Türkçe'nin kullanımı ve Kırşehir'in çok önemli değeri Aşık Paşa'nın tanıtımı için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.Kırşehir'in önemli değerleri ve alperenlerini içeren şiirleri bir araya getirerek şiir antolojisi çıkarmak için dernek olarak çalışma yaptıklarını belirten Turgut, hazırlığı tamamlanan kitabın basımının da yapıldığını ifade etti.Antolojide 62 şiir bulunduğunu anlatan Turgut, şöyle konuştu: "Geçen yıl çalışmalarımızı tamamlayarak Gönül Dağı adında Kırşehir şairleri antolojisi çıkardık. Şiirleri bulunan 62 şairden 29 tanesi derneğimizin üyesi. Geri kalanlar da çeşitli illerdeki Kırşehirli şairler. Çoğunluğu Kırşehir, Ahi Evran-ı Veli, Aşık Paşa, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi Kırşehir topraklarında yetişmiş, burada yaşamış Kırşehir alperenlerinin adına yazılmış şiirler. Sadece bu konu işlenirse sıkıcı olabilir diye aşk ve özlem şiirleri de koyduk. 62 şairimizin şiirini bir antoloji haline getirdik."Kenti dünyaya tanıtan Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünü kitaba isim olarak verdiklerini dile getiren Turgut, "Neşet Ertaş'ın tanınmasını sağlayan ilk türkülerinden Gönül Dağı ismini antolojimize koyduk. Kapağımızda da Ahi Evran-ı Veli' resmini değerlendirdik. Gönül Dağı'nın içinde gönül yarası, aşk, volkan ve pek çok konuyu içerir. Arka sayfada Ahilik prensipleri ve Ahi Evran-ı Veli hakkında bilgi mevcut. Kırşehir'in diğer önemli değerlerine de kitabımızda yer verdik." dedi.Turgut, bundan sonra çıkaracakları antolojilerde Aşık Paşa'nın resmi ve bilgilerinin yer alacağını kaydetti.
Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünün isminin verildiği şiir antolojisinde Ahi Evran-ı Veli ve Kırşehir'in diğer alperenleriyle ilgili şiirler yer alıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği (KIYŞAD), şairlerin eserlerini bir araya getirerek hazırladığı şiir antolojisine bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünün adını verdi.

KIYŞAD Başkanı Veysel Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yıldır hizmet veren derneğin özellikle Türkçe'nin kullanımı ve Kırşehir'in çok önemli değeri Aşık Paşa'nın tanıtımı için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Kırşehir'in önemli değerleri ve alperenlerini içeren şiirleri bir araya getirerek şiir antolojisi çıkarmak için dernek olarak çalışma yaptıklarını belirten Turgut, hazırlığı tamamlanan kitabın basımının da yapıldığını ifade etti.

Antolojide 62 şiir bulunduğunu anlatan Turgut, şöyle konuştu:

"Geçen yıl çalışmalarımızı tamamlayarak Gönül Dağı adında Kırşehir şairleri antolojisi çıkardık. Şiirleri bulunan 62 şairden 29 tanesi derneğimizin üyesi. Geri kalanlar da çeşitli illerdeki Kırşehirli şairler. Çoğunluğu Kırşehir, Ahi Evran-ı Veli, Aşık Paşa, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi Kırşehir topraklarında yetişmiş, burada yaşamış Kırşehir alperenlerinin adına yazılmış şiirler. Sadece bu konu işlenirse sıkıcı olabilir diye aşk ve özlem şiirleri de koyduk. 62 şairimizin şiirini bir antoloji haline getirdik."

Kenti dünyaya tanıtan Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünü kitaba isim olarak verdiklerini dile getiren Turgut, "Neşet Ertaş'ın tanınmasını sağlayan ilk türkülerinden Gönül Dağı ismini antolojimize koyduk. Kapağımızda da Ahi Evran-ı Veli' resmini değerlendirdik. Gönül Dağı'nın içinde gönül yarası, aşk, volkan ve pek çok konuyu içerir. Arka sayfada Ahilik prensipleri ve Ahi Evran-ı Veli hakkında bilgi mevcut. Kırşehir'in diğer önemli değerlerine de kitabımızda yer verdik." dedi.

Turgut, bundan sonra çıkaracakları antolojilerde Aşık Paşa'nın resmi ve bilgilerinin yer alacağını kaydetti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.