pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

09.09.2016 - 14:33, Güncelleme: 09.09.2016 - 14:33
 

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Kayseri'de gözaltına alınan 128 öğretmenden 67'si daha adliyeye sevk edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 128 öğretmenden 67'si daha adliyeye sevk edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde "anayasayı ihlal", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Milli Eğitim Bakanlığınca açığa alınan ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla yakalanan 128 öğretmenden 67'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.Soruşturma kapsamında 147 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 400 polisin katıldığı operasyonda 96 kişi gözaltına alınmış, daha sonra gözaltı sayısı 128'e çıkmıştı. Dün adliyeye sevk edilen zanlılardan 53'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kayseri'de gözaltına alınan 128 öğretmenden 67'si daha adliyeye sevk edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 128 öğretmenden 67'si daha adliyeye sevk edildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde "anayasayı ihlal", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Milli Eğitim Bakanlığınca açığa alınan ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla yakalanan 128 öğretmenden 67'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında 147 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 400 polisin katıldığı operasyonda 96 kişi gözaltına alınmış, daha sonra gözaltı sayısı 128'e çıkmıştı. Dün adliyeye sevk edilen zanlılardan 53'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.