pendik escort bayan
ak

Ar-ge Değerlendirme Ve Karar Kurulu Toplandı

Spor 10.08.2017 - 10:38, Güncelleme: 10.08.2017 - 10:38
 

Ar-ge Değerlendirme Ve Karar Kurulu Toplandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Ar-Ge Değerlendirme ve Karar Kurulu, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), KOSGEB ve Erciyes Üniversitesinden temsilcilerin katılımıyla...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Ar-Ge Değerlendirme ve Karar Kurulu, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), KOSGEB ve Erciyes Üniversitesinden temsilcilerin katılımıyla toplandı.KAYSO'da düzenlenen toplantının açılışında konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, katma değeri yüksek ürünler üretmenin yolunun Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarından geçtiğini vurguladı.İtici güç olarak tabir edilen Ar-Ge ve inovasyonun, işletmelere rakiplerine karşı rekabet üstünlüğü sağladığına dikkati çeken Büyüksimitçi, "Kayseri firmalarımızın her geçen yıl desteklerden daha fazla yararlanıyor olmaları sevindirici bir durum ancak biz karar kurulu olarak firmalarımızın hem iç piyasada, hem de dış piyasada daha güçlü rekabet edebilmeleri adına, katma değeri daha yüksek ve daha nitelikli ürünlere yönelmelerini istiyoruz." dedi.Devletin bu bağlamda ciddi destekler verdiğini ifade eden Büyüksimitci, üyelerine bu desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu.KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler de Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirterek, "Bunun en önemli nedeni, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmak için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının önemli bir itici güç olması." ifadesini kullandı.KOSGEB olarak 2016 yılında Ar-Ge ve inovasyon konusunda Kayseri'de 2 milyon liralık destek sağladıklarını ve bu yıl bunu arttıracaklarını belirten Özbekler, "Rakamsal artış bir ölçü olmamalı. Projelerin içeriğinin de gelişmesi bizim için önemli. Ar-Ge ve inovasyon dediğimiz zaman mutlaka değeri yüksek ürünler ortaya çıkıyor ancak biz bu katma değerin daha da artmasını, nitelikli olmasını istiyoruz. Bu noktada Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Sanayi Odası bizim için önemli bir paydaş." diye konuştu.Değerlendirme kurulu toplantısına, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Kenan Danışman ve Doç. Dr. Recep Güneş de katıldı.
KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Ar-Ge Değerlendirme ve Karar Kurulu, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), KOSGEB ve Erciyes Üniversitesinden temsilcilerin katılımıyla...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Ar-Ge Değerlendirme ve Karar Kurulu, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), KOSGEB ve Erciyes Üniversitesinden temsilcilerin katılımıyla toplandı.

KAYSO'da düzenlenen toplantının açılışında konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, katma değeri yüksek ürünler üretmenin yolunun Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarından geçtiğini vurguladı.

İtici güç olarak tabir edilen Ar-Ge ve inovasyonun, işletmelere rakiplerine karşı rekabet üstünlüğü sağladığına dikkati çeken Büyüksimitçi, "Kayseri firmalarımızın her geçen yıl desteklerden daha fazla yararlanıyor olmaları sevindirici bir durum ancak biz karar kurulu olarak firmalarımızın hem iç piyasada, hem de dış piyasada daha güçlü rekabet edebilmeleri adına, katma değeri daha yüksek ve daha nitelikli ürünlere yönelmelerini istiyoruz." dedi.

Devletin bu bağlamda ciddi destekler verdiğini ifade eden Büyüksimitci, üyelerine bu desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu.

KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler de Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirterek, "Bunun en önemli nedeni, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmak için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının önemli bir itici güç olması." ifadesini kullandı.

KOSGEB olarak 2016 yılında Ar-Ge ve inovasyon konusunda Kayseri'de 2 milyon liralık destek sağladıklarını ve bu yıl bunu arttıracaklarını belirten Özbekler, "Rakamsal artış bir ölçü olmamalı. Projelerin içeriğinin de gelişmesi bizim için önemli. Ar-Ge ve inovasyon dediğimiz zaman mutlaka değeri yüksek ürünler ortaya çıkıyor ancak biz bu katma değerin daha da artmasını, nitelikli olmasını istiyoruz. Bu noktada Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Sanayi Odası bizim için önemli bir paydaş." diye konuştu.

Değerlendirme kurulu toplantısına, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Kenan Danışman ve Doç. Dr. Recep Güneş de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.