ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Almanya’da oy verme işlemi tamamlandı, oylar Türkiye’ye gönderiliyor

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.05.2023 - 12:01, Güncelleme: 10.05.2023 - 11:53
 

Almanya’da oy verme işlemi tamamlandı, oylar Türkiye’ye gönderiliyor

Almanya’da oy verme işlemi tamamlandı, oylar Türkiye’ye gönderiliyor

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi bugün sona erdi.Almanya’nın 16 şehrinde 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemi bugün sona erdi. Köln Başkonsolosluğunun bahçesinde kurulan konteynerlerdeki oy verme işlemi yerel saatle 21.00’de sona erdi. Oy verme işleminin ardından oy pusulalarının bulunduğu zarflar torbalara konularak mühürlendi.Seçimlere ilginin yüksek olduğunu dile getiren Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, “İlgi beklediğimizin de üstündeydi ve geçen seçimlere göre daha üstünde kalacak. Vatandaşlarımız genci, yaşlısı hepsi geldiler. Sadece son hafta sonu değil, 13 gün boyunca aşağı yukarı dengeli geldi vatandaşlarımız” dedi.Kaya, “Her gün binlerce insanımız buradaydı. Bir yığılma ve bir boş gün şeklinde geçmedi. Vatandaşlarımız bilinçli bir şekilde gelerek oylarını verdiler” ifadelerini kullandı.Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesiyle oylar yarın havayolu ile Türkiye’ye getirilecek.
Almanya’da oy verme işlemi tamamlandı, oylar Türkiye’ye gönderiliyor
Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi bugün sona erdi.
Almanya’nın 16 şehrinde 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemi bugün sona erdi. Köln Başkonsolosluğunun bahçesinde kurulan konteynerlerdeki oy verme işlemi yerel saatle 21.00’de sona erdi. Oy verme işleminin ardından oy pusulalarının bulunduğu zarflar torbalara konularak mühürlendi.
Seçimlere ilginin yüksek olduğunu dile getiren Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, “İlgi beklediğimizin de üstündeydi ve geçen seçimlere göre daha üstünde kalacak. Vatandaşlarımız genci, yaşlısı hepsi geldiler. Sadece son hafta sonu değil, 13 gün boyunca aşağı yukarı dengeli geldi vatandaşlarımız” dedi.
Kaya, “Her gün binlerce insanımız buradaydı. Bir yığılma ve bir boş gün şeklinde geçmedi. Vatandaşlarımız bilinçli bir şekilde gelerek oylarını verdiler” ifadelerini kullandı.
Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesiyle oylar yarın havayolu ile Türkiye’ye getirilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.