pendik escort bayan
ak

Vali Topaca, Yabancı Rektörlerle Bir Araya Geldi

27.07.2017 - 10:33, Güncelleme: 27.07.2017 - 10:33
 

Vali Topaca, Yabancı Rektörlerle Bir Araya Geldi

Ankara Valisi Topaca:- "İslam dünyasının sorunlarının çözümü bilimsel gelişme ve kaliteli eğitimle olacaktır"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, İslam dünyasının sorunlarının çözümünün bilimsel gelişme ve kaliteli eğitimle mümkün olacağını belirtti. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Topaca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK) farklı ülkelerden gelen 120 rektörün katılımıyla organize edilen İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu dolayısıyla Ankara'da bulunan rektörlerin onuruna yemek verdi.Burada konuşan Topaca, fertlerin ve toplumların maddi ve manevi her alanda yükselmelerini ve ilerlemelerini sağlayan unsurların başında ilmin geldiğini söyledi.İslam'ın bundan dolayı okumaya, öğrenmeye, insan yetiştirmeye büyük değer verdiğini ve ilim tahsilinin her Müslüman'a farz kılındığını belirten Topaca, şunları ifade etti: "Bilim dünyasında derin izler bırakan Endülüs, Bağdat, Semerkant, Şam, İstanbul, Kudüs, Kahire ve Buhara gibi ilim merkezi şehirler bizim medeniyetimizin güzel örneklerindendir. Bu şehirler, sadece sınırları içinde yer aldıkları ülkelerin, milletlerin değil, aynı zamanda hepimizin, tüm ümmetin ortak şehirleridir. Bu şehirlerin her biri asırlar boyu İslam medeniyetinin cazibe merkezleri olmuş, kütüphaneler ve medreseler şehri olarak dünyanın her tarafından ilim yolcularını misafir etmiştir. 11. yüzyılda, yani Avrupa'nın Ortaçağ karanlığını yaşadığı bir dönemde, Kahire'de 75, Şam'da 51 ve Halep'te 44 medrese bulunuyordu."Son dönemde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, yaşanan hadiselerin, sıkıntıların Müslümanları ümitsizliğe sevk etmesine asla izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Vali Topaca, İslam dünyasının yaşadığı sorunların ancak bilimsel gelişmeyle çözüleceğini belirtti.Topaca, şunları kaydetti:"Tarihimiz bizim için sadece övünç kaynağı değil, aynı zamanda bize güç veren ve ilham alınması gereken çok önemli bir rehberdir. İslam dünyasının sorunlarının çözümü bilimsel gelişme ve kaliteli eğitimle olacaktır. İslam dünyasının fertleri olarak bizler, din birlikteliği yanında, kader birlikteliği de yapıyoruz. Hiçbir ülkenin silahlı kuvvetleri, eğitimden daha büyük ve daha güçlü değildir. Bu nedenle ticari ve ekonomik konular kadar, hatta onlardan daha çok eğitim alanında işbirliği yapmamız gerektiğini düşünüyorum."Programa, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan da katıldı.
Ankara Valisi Topaca:- "İslam dünyasının sorunlarının çözümü bilimsel gelişme ve kaliteli eğitimle olacaktır"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, İslam dünyasının sorunlarının çözümünün bilimsel gelişme ve kaliteli eğitimle mümkün olacağını belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Topaca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK) farklı ülkelerden gelen 120 rektörün katılımıyla organize edilen İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu dolayısıyla Ankara'da bulunan rektörlerin onuruna yemek verdi.

Burada konuşan Topaca, fertlerin ve toplumların maddi ve manevi her alanda yükselmelerini ve ilerlemelerini sağlayan unsurların başında ilmin geldiğini söyledi.

İslam'ın bundan dolayı okumaya, öğrenmeye, insan yetiştirmeye büyük değer verdiğini ve ilim tahsilinin her Müslüman'a farz kılındığını belirten Topaca, şunları ifade etti:

"Bilim dünyasında derin izler bırakan Endülüs, Bağdat, Semerkant, Şam, İstanbul, Kudüs, Kahire ve Buhara gibi ilim merkezi şehirler bizim medeniyetimizin güzel örneklerindendir. Bu şehirler, sadece sınırları içinde yer aldıkları ülkelerin, milletlerin değil, aynı zamanda hepimizin, tüm ümmetin ortak şehirleridir. Bu şehirlerin her biri asırlar boyu İslam medeniyetinin cazibe merkezleri olmuş, kütüphaneler ve medreseler şehri olarak dünyanın her tarafından ilim yolcularını misafir etmiştir. 11. yüzyılda, yani Avrupa'nın Ortaçağ karanlığını yaşadığı bir dönemde, Kahire'de 75, Şam'da 51 ve Halep'te 44 medrese bulunuyordu."

Son dönemde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, yaşanan hadiselerin, sıkıntıların Müslümanları ümitsizliğe sevk etmesine asla izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Vali Topaca, İslam dünyasının yaşadığı sorunların ancak bilimsel gelişmeyle çözüleceğini belirtti.

Topaca, şunları kaydetti:

"Tarihimiz bizim için sadece övünç kaynağı değil, aynı zamanda bize güç veren ve ilham alınması gereken çok önemli bir rehberdir. İslam dünyasının sorunlarının çözümü bilimsel gelişme ve kaliteli eğitimle olacaktır. İslam dünyasının fertleri olarak bizler, din birlikteliği yanında, kader birlikteliği de yapıyoruz. Hiçbir ülkenin silahlı kuvvetleri, eğitimden daha büyük ve daha güçlü değildir. Bu nedenle ticari ve ekonomik konular kadar, hatta onlardan daha çok eğitim alanında işbirliği yapmamız gerektiğini düşünüyorum."

Programa, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.