pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Lanetli Elmasın Hikayesi

04.01.2015 - 11:38, Güncelleme: 04.01.2015 - 11:38
 

Lanetli Elmasın Hikayesi

Meşhur Hope elması safir gibi koyu mavi rengi ile tanınır, ama her şeyden önce talihsizlik getiren bir taş olarak bilinir. Peki, bu taş gerçekten kötü şans getirir mi? Onun bütün sahipleri aniden veya kötü bir şekilde öldü mü? İbretle okuyacağınız bir yaz

Sahiplerine getirdiği uğursuzluklarla ünlenen, dünyanın en pahalı ve en büyük elması olarak bilinen 112 karatlık bu elmasın laneti, 1610 yılında Fransız kuyumcu Jean Baptiste Bavernier tarafından Hindistan'daki Tanrıça Shiva heykelinden çekip alınmasıyla başlıyor.   Elmas çalındıktan sonra rahipler hiç telaşlanmayarak sadece 'Elması çalan eceline susamış, o elmas Tanrı Shiva'ya verilmiş bir armağandır. Bir başkasına uğursuzluk verir.   Er veya geç yerine geri getirilecektir." demişlerdi. Fransız kuyumcu çaldığı elması Fransa kralı 14. Louise'e armağan etti. Kral elması şekillendirip kendisine bir taç yapması için özel kuyumcusuna verdi. Ancak daha o gece yaşlı adamın oğlu bilinmeyen bir sebeple intihar etti, oğlunun üzüntüsüne dayanamayan kuyumcu da birkaç gün sonra felç geçirdi. Tacı başına geçiren kral Louis, ülkesini tam bir batağa sürükledi.   Elmas daha sonra el değiştirerek yeni kral 15. Louis'e geçti. Kral genç yaşında çiçek hastalığından öldü. Elmas bu defa 16. Louis ve Marie Antoinette ellerindeydi. Tahmin edileceği üzere onlara da pek iyi şans getirmedi ve Fransız İhtilali sonrası başları giyotinle kesilerek öldürüldüler.  1792'de tekrar çalınıp ortadan kayboldu. Bu sırada kimlere, ne olduğu bilinmiyor.   En sonunda Londra'da olduğu anlaşıldı ve Henry Philip Hope'un koleksiyonuna dahil oldu. Adı Hope Diamond "Umut taşı" olarak anılmaya başladı. Hope'a bir şey olmasa da sonraki sahibi elması alır almaz intihar etti. 1907'de Sultan Abdülhamit'in eline geçen elmas, bir buçuk sene sonunda Abdülhamit'e tahtını kaybettirdi. Elden ele geçerken traşlandığı ya da getirdiği kötülüklerden eridiğinden 45 karata düştü.     En son Walsh Mc Lean tarafından alındı. Elmasın yaptıklarından haberdar olan iş adamı başpapazı çağırıp kutsama ayini yapmasını istedi, ayin sırasında birden şimşekler çakmaya ve gök gürüldemeye başladı ama bir şey olmadı. Şimdilerde Washington'daki Smithsonian İnstitution Müzesi'nde sergileniyor. Lanetin uyanıp tekrar insanların arasına karışıp karışmayacağı ise merak konusu.      Alıntıdır...
Meşhur Hope elması safir gibi koyu mavi rengi ile tanınır, ama her şeyden önce talihsizlik getiren bir taş olarak bilinir. Peki, bu taş gerçekten kötü şans getirir mi? Onun bütün sahipleri aniden veya kötü bir şekilde öldü mü? İbretle okuyacağınız bir yaz

Sahiplerine getirdiği uğursuzluklarla ünlenen, dünyanın en pahalı ve en büyük elması olarak bilinen 112 karatlık bu elmasın laneti, 1610 yılında Fransız kuyumcu Jean Baptiste Bavernier tarafından Hindistan'daki Tanrıça Shiva heykelinden çekip alınmasıyla başlıyor.

 

Elmas çalındıktan sonra rahipler hiç telaşlanmayarak sadece 'Elması çalan eceline susamış, o elmas Tanrı Shiva'ya verilmiş bir armağandır. Bir başkasına uğursuzluk verir.

 

Er veya geç yerine geri getirilecektir." demişlerdi. Fransız kuyumcu çaldığı elması Fransa kralı 14. Louise'e armağan etti. Kral elması şekillendirip kendisine bir taç yapması için özel kuyumcusuna verdi. Ancak daha o gece yaşlı adamın oğlu bilinmeyen bir sebeple intihar etti, oğlunun üzüntüsüne dayanamayan kuyumcu da birkaç gün sonra felç geçirdi. Tacı başına geçiren kral Louis, ülkesini tam bir batağa sürükledi.

 

Elmas daha sonra el değiştirerek yeni kral 15. Louis'e geçti. Kral genç yaşında çiçek hastalığından öldü. Elmas bu defa 16. Louis ve Marie Antoinette ellerindeydi. Tahmin edileceği üzere onlara da pek iyi şans getirmedi ve Fransız İhtilali sonrası başları giyotinle kesilerek öldürüldüler.  1792'de tekrar çalınıp ortadan kayboldu. Bu sırada kimlere, ne olduğu bilinmiyor.

 

En sonunda Londra'da olduğu anlaşıldı ve Henry Philip Hope'un koleksiyonuna dahil oldu. Adı Hope Diamond "Umut taşı" olarak anılmaya başladı. Hope'a bir şey olmasa da sonraki sahibi elması alır almaz intihar etti. 1907'de Sultan Abdülhamit'in eline geçen elmas, bir buçuk sene sonunda Abdülhamit'e tahtını kaybettirdi. Elden ele geçerken traşlandığı ya da getirdiği kötülüklerden eridiğinden 45 karata düştü.

 

 

En son Walsh Mc Lean tarafından alındı. Elmasın yaptıklarından haberdar olan iş adamı başpapazı çağırıp kutsama ayini yapmasını istedi, ayin sırasında birden şimşekler çakmaya ve gök gürüldemeye başladı ama bir şey olmadı. Şimdilerde Washington'daki Smithsonian İnstitution Müzesi'nde sergileniyor. Lanetin uyanıp tekrar insanların arasına karışıp karışmayacağı ise merak konusu.

 

 

 Alıntıdır...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.