pendik escort bayan
ak

Balkanlar’dan Türkiye’deki seçimlere büyük ilgi

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.05.2023 - 16:31, Güncelleme: 26.05.2023 - 16:22
 

Balkanlar’dan Türkiye’deki seçimlere büyük ilgi

Balkanlar’dan Türkiye’deki seçimlere büyük ilgi

Balkanlarda yaşayan müslümanlar, Türkiye’de Pazar günü yapılacak seçimleri heyecanla bekliyor. Türkiye’nin geleceği için dua ediyorlar.Makedonya’da yaşadığı bir hatırasını anlatan Kırçovalılar Derneği Başkanı Nusret Aras, müslüman azınlığın ümidinin Türkiye olduğunu belirterek, şunları söyledi:“Radoviç’in köylerine gittik. Yörük Türk köyleri idi. İlk defa gittiğim Buçim diye bir köyde, genç bir imam kardeşimiz vardı. ’Ben İstanbul’a gidiyorum, yetkililere söyleyeceğiniz bir şey var mı? Türkiye Cumhuriyetinden bir şey ister misiniz? Beklentiniz, söyleyeceğiniz bir şey var mı?’ diye sordum. Şu cevabı verdi: ‘Abi biz 15 Temmuz gecesi uyamadık. Sabaha kadar dua ettik. Sizin ayağınız kırılır ise bizim burada belimiz kırılır’ dedi. Konuşamıyorsunuz, tıkanıyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu coğrafyalar (Balkanlar) gerçekten Türkiye Cumhuriyetine çok muhtaç. İnsanlar gelip görmeli anlamalı”.Her yıl Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Bayrampaşa Belediyeleri Balkanlarda sünnet cemiyetleri, Ramazan ayında iftarlar ve Kurban Bayramında yardım dağıtımları gerçekleştiriyor. Kızılay’da Balkanlardaki ihtiyaç sahibi Müslümanlara yardım ulaştırıyor. Kırçoovalılar Derneği Başkanı Nusret Aras, “Türkiye konusunda Balkan ülkelerinde yaşayan bütün müslümanlar Türkiye’yi takip ediyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.
Balkanlar’dan Türkiye’deki seçimlere büyük ilgi
Balkanlarda yaşayan müslümanlar, Türkiye’de Pazar günü yapılacak seçimleri heyecanla bekliyor. Türkiye’nin geleceği için dua ediyorlar.
Makedonya’da yaşadığı bir hatırasını anlatan Kırçovalılar Derneği Başkanı Nusret Aras, müslüman azınlığın ümidinin Türkiye olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Radoviç’in köylerine gittik. Yörük Türk köyleri idi. İlk defa gittiğim Buçim diye bir köyde, genç bir imam kardeşimiz vardı. ’Ben İstanbul’a gidiyorum, yetkililere söyleyeceğiniz bir şey var mı? Türkiye Cumhuriyetinden bir şey ister misiniz? Beklentiniz, söyleyeceğiniz bir şey var mı?’ diye sordum. Şu cevabı verdi: ‘Abi biz 15 Temmuz gecesi uyamadık. Sabaha kadar dua ettik. Sizin ayağınız kırılır ise bizim burada belimiz kırılır’ dedi. Konuşamıyorsunuz, tıkanıyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu coğrafyalar (Balkanlar) gerçekten Türkiye Cumhuriyetine çok muhtaç. İnsanlar gelip görmeli anlamalı”.
Her yıl Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Bayrampaşa Belediyeleri Balkanlarda sünnet cemiyetleri, Ramazan ayında iftarlar ve Kurban Bayramında yardım dağıtımları gerçekleştiriyor. Kızılay’da Balkanlardaki ihtiyaç sahibi Müslümanlara yardım ulaştırıyor. Kırçoovalılar Derneği Başkanı Nusret Aras, “Türkiye konusunda Balkan ülkelerinde yaşayan bütün müslümanlar Türkiye’yi takip ediyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.