pendik escort bayan
ak

İran, dördüncü nesil balistik füze tanıtımı

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2023 - 12:01, Güncelleme: 25.05.2023 - 11:54
 

İran, dördüncü nesil balistik füze tanıtımı

İran, dördüncü nesil balistik füze tanıtımı

İran, 2 bin kilometre menzile sahip Hayber (Hürremşehr-4) adlı dördüncü nesil yeni balistik füzesini tanıttı.İran Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde başkent Tahran’da düzenlediği programda 2 bin kilometre menzilli ve bin 500 kilo ağırlığında savaş başlığına sahip Hayber (Hürremşehr-4) adlı orta menzilli 4’üncü nesil yeni balistik füzesini tanıttı.Birçok üst düzey askeri yetkilinin katıldığı programda konuşan İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, Hayber (Hürremşehr-49) adlı balistik füzenin hipergolik yakıt ile çalıştığını belirterek, geliştirilen bu yeni füzenin İran füzeleri içerisindeki en ağır savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Aştiyani ayrıca füze başlığının 4 metre uzunluğunda bir tondan fazla patlayıcı taşıyabilme kapasiteli, şu ana kadar üretilmiş en büyük ve en etkili savaş başlıklarından biri olduğunu ifade etti.
İran, dördüncü nesil balistik füze tanıtımı
İran, 2 bin kilometre menzile sahip Hayber (Hürremşehr-4) adlı dördüncü nesil yeni balistik füzesini tanıttı.
İran Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde başkent Tahran’da düzenlediği programda 2 bin kilometre menzilli ve bin 500 kilo ağırlığında savaş başlığına sahip Hayber (Hürremşehr-4) adlı orta menzilli 4’üncü nesil yeni balistik füzesini tanıttı.
Birçok üst düzey askeri yetkilinin katıldığı programda konuşan İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, Hayber (Hürremşehr-49) adlı balistik füzenin hipergolik yakıt ile çalıştığını belirterek, geliştirilen bu yeni füzenin İran füzeleri içerisindeki en ağır savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Aştiyani ayrıca füze başlığının 4 metre uzunluğunda bir tondan fazla patlayıcı taşıyabilme kapasiteli, şu ana kadar üretilmiş en büyük ve en etkili savaş başlıklarından biri olduğunu ifade etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.