Milletvekili Memecan ve İl Başkanı Şahin'den Girişimcilere Destek

Programda konuşan Milletvekili Memecan, TKDK'da çok güzel fırsatların olduğunu belirterek, "TKDK'da çok para var. Bu paraları sizin kullanmanız için sunuyorlar. Tabi bunları da hibe olarak veriyorlar. 'Alın girişiminizi yapın geri de vermeyin' diyorlar. Böyle faydalı bir kurum. Daha çok Sivaslının bundan faydalanması lazım. Bu hibelerle planlarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Burada sadece para değil bedava danışmanlık hizmeti de var. Bilginiz yeterli olmaya bilir. Bu durumda TKDK'nın bilgi, tecrübe ve öngörülerinden faydalanma imkanı da elde etmiş oluyorsunuz. Burası fırsat dolu bir kurum. TKDK hepinize açık bir imkan. Herkes bundan faydalanabilir. İş yapmak, üretmek isteyen herkes TKDK'ya başvurarak bu hayallerini gerçekleştirebilir" dedi.

 

TKDK'nın yapmış olduğu hibeler hakkında bilgi veren İl Başkanı Şahin ise, "TKDK kurulduğu günden bu tarafa ilimize 86 milyon civarında bir destek sağladı. Özellikle 10. çağrı döneminde 73 liralık yatırıma 38 milyon liralık destek verildi. Daha sonra 39 milyonluk bir yatırıma 24 milyon liralık bir destek verildi. En son 11. Çağ döneminde de 49 milyonluk bir yatırıma 26 milyon liralık bir destek verilmiş. Bu önümüzde ki dönemde de bu desteklerin artarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Üreticimiz, müteşebbis bilinçlendi. Önümüzdeki süreçte tüm Sivas kırsal kalkınma noktasında alacağı desteklerle gelişecek, büyüyecek. Biz bu hususu AK Parti olarak önemsiyoruz. Zira bu AK Parti'nin projesidir" diye konuştu.

 

Sözleşmelerin imzalanmasının ardından ödül ve plaket töreni ile devam eden program iftar yemeği ile sona erdi.

 

AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan ve İl Başkanı Ziya Şahin daha sonra Sivas organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren iş adamları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.