Türkan Şoray Sivas'ta hayranlarıyla buluştu

 

TÜRKAN Şoray "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle Sivas Doğa Okulları'nın düzenlediği programa katılmak için Sivas'a geldi.

Doğa Okulları Konferans salonunda düzenlenen programa onur konuğu olarak ünlü sanatçı Türkan Şoray'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın, Vali Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Türkan Şoray'ın biyografisini anlattığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Programda ayrıca Doğa Okulu öğrencileri Türkan Şoray'ın başrolde oynadığı "Al Yazmalım" filminden bir kesit canlandırdı. Burada konuşma yapan Türkan Şoray, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nun buruk kutlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Çünkü hepimiz biliyoruz, her gün görüyoruz basında, gazetelerde her gün bir kadınımız hayatını kaybediyor. Onun için bu toplumun büyük bir acısı, bunun için toplumun bilinci hepimiz el ele vererek mücadele etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Artık kadına şiddete, tacize son verilsin. Kadın erkek eşitliğini bilincinde olunması bütün bunlar o kadar önemli ki, inşallah bunlar gerçekleşecek. Ben umudumu kaybetmedim. İnşallah bir dahaki Sivas'a gelişimde bütün bu sorunlarımız çözülmüş şekilde, mutlulukla kadınlar gününü kutlayacağız."

"SİNEMAYA ŞÖHRET AMAÇLI GİRMEDİM"

Programın soru cevap bölümünde bir hayranının, "Hayatta hayal edip de gerçekleştiremediğiniz bir şey var mı?" sorusuna Türkan Şoray, şu yanıtı verdi:

"Benim bir şeyde gözüm yoktur. Yatlarım, katlarım, uçaklarım, pırlantalarım hiçbir zaman böyle hayallerim olmadı. Sinemaya girerken şöhret olayım, oyuncu olayım hayaline girmedim. Tamamen bir tesadüf oldu. Okula devam ederken birden bire film çevirmeye başladım. Ondan sonra hayal etmeye başladım. O hayalim de gerçek oldu" dedi. İlk filmimi çevirdiğimde kimse tanımıyordu. O zamanlar da meşhur olmak zordu. Sinemaya girdiğim ilk yıllarda Belgin Doruk çok meşhurdu. O zaman diyordum ki "Allah'ım acaba ben de bir Belgin Doruk kadar meşhur olacak mıyım" diye. Ondan sonra hayal kurmaya başladım."

Program sonunda Türkan Şoray'a Doğa Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Eken tarafından "Yeşilçam Onur Ödülü" verildi.

FOTOĞRAFLI