Şehir Trafiğine elektronik denetleme sistemi geliyor

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinliklerinde konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, Elektronik Denetleme Sistemine bu yıl geçileceğini belirtti.

 

Trafik düzeninin ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi amacıyla her yıl 7-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri il protokolünün katılımıyla Kongre Müzesi Bahçesi’nde başladı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi, AFAD, Belediye Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Âlim Barut ve diğer il protokolü katıldı.

 

Törende konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan, “Trafik düzeninin ve güvenliğinin sağlanması amacıyla Karayolu Trafiği Güvenliği Haftası her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu haftada sürücülerin bilinçlenmesi hedeflenmektedir. Bizim için bir can çok önemlidir, bu yüzden trafik kurallarına uyulmasını istiyoruz.” dedi.

 

Belediye Başkanı Sami Aydın da, “Kazalar, ülkemizde her gün farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Birçok canımız trafik terörüne feda ediliyor. Bunun önüne geçilmesi için bilinmesi gereken trafik kuralları; bizlerin önce can, sonra mal güvenliğini korumak için konuluyor. Olası bir kazaya şahit olduğumuzda gördüğümüz şey, kaza yapan tarafların birbirlerini suçlamalarıdır. Eğer hatalıysak, hatalı olduğumuzu dile getirebilirsek birçok sorunu da aşacağız.” dedi.

 

Trafik kurallarına uyulması konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Aydın, “Trafik kurallarına uyulması noktasında işaretleme çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde trafik kurallarına uyma noktasında vatandaşlarımızın duyarlılığını sağlayacağına inandığımız elektronik denetleme sistemini bu yıl içerisinde şehrimize kazandıracağız.” ifadesini kullandı.

 

Vatandaşın bu konuda tepki göstereceğine yönelik söylemlerde bulunan insanlar olduğunu belirten Başkan Aydın, “Kurallara uymayanlara ceza yazmamızdan dolayı tepki olabileceğini söylüyorlar. Bir insanın yok yere canını feda etmektense tepki almaya razıyız. Eşlerin gözyaşlarını görmektense onların tepkisine razıyız. Çocukların annesiz babasız kalmasındansa onların tepkisine razıyız. Kurallara uymamayı bir hak olarak görmek Sivas’a da yakışmıyor, ülkemize de yakışmıyor. Kurallara uyma kültürünü de ülke olarak, şehir olarak özümsememiz lazım. Bu konuda Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte bu yıl yapacağımız çalışma ile ilimizde kurallara uymamaktan kaynaklanan hem ölümlü, yaralamalı hem de maddi hasarlı kazaları en aza indireceğiz.” dedi.   

 

Vali Âlim Barut ise sürücülerin dikkatli olması gerekliliğine vurgu yaparak kurallara uymanın önemine değindi.

 

Konuşmaların ardından şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve yılın şoförüne il protokolü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Melek Reşit Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle devam eden programın ardından il protokolü açılan stantları ziyaret etti.   -  SİVAS