Sahta EFT ekranıyla dolandırılabilirsiniz!

Dolandırıcılar satılık lüks arabalara talip olduktan sonra fiyatta anlaştıkları araç sahiplerini oyuna getirmenin yeni bir yolunu daha buldu. 


"Sahte EFT ekranı"


Güven sağlamak için kapora veren dolandırıcılar, bu sayede ilk olarak para transferi için satıcının kimlik ve hesap bilgilerini alıyor. Devir işlerimi yapılırken ise bilgisayarda hazırlanan ve paranın satıcı hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranıyla, araba satışını yapmak ısteyen vatandaşlar kandırılıyor. 


"120 bin liralık mağduriyet"


Çok sayıda mağdur, ‘param hesapta’ diyerek arabalarının devir işlemini gerçekleştirdi. Son dönemde bir milyon liradan fazla vurgun gerçekleştirilen yöntemin son kurbanı 120 bin liralık otomobilini kaptıran işadamı A.N. oldu.


Gerçek Bankada Ortaya Çıktı


Kocaeli’de yaşayan işadamı A.N. lüks otomobilini internetten satışa çıkardı. Daha sonra A.N, talip olan kişiyle telefonda görüşüp, buluştu. Fiyatta anlaşılınca dolandırıcı, güven sağlamak için işadamına 5 bin lira kapora verdi. Bu parayı da devir sırasında vakit kaybetmeme bahanesiyle online havale için kurbanın kimlik ve hesap bilgilerini alarak yaptı.


Ardından A.N, dolandırıcının bilgisayarından gösterdiği 120 bin liranın da hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranını gördükten sonra, otomobilin devrini noterden gerçekleştirdi.


Dolandırıcıyla tokalaşıp, bankaya giden A.N, paranın hesabında olmadığını görünce dolandırıldığını anlayıp, şikayetçi oldu.

 

Kaynak: Sikayetvar.com