Mustafa Sarıgül, SİVASLILAR\'ın PABUCUNU DAMAMI ATTI!

Sivas İş Dünyası ile bir araya gelen Mustafa Sarıgül'ün Sivaslılara yapmış olduğu konuşmayı hatırlatıyoruz?

"Allah'ım Sarıgül'ü göndermiş daha ne yapsın"


Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan  Adayı olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul’daki Sivaslılardan destek istedi. Sarıgül, “Allah sizi İstanbul’a getirmiş, bir de Sarıgül’ü göndermiş daha ne yapsın?” ifadelerini kullanmıştı.

Sarıgül, İstanbul’da yaşayan Sivaslılar tarafından kurulan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Sivaslılardan oy isteyen Sarıgül, bu seçimin Mustafa Sarıgül’ün bir yerlere gelme veya koltuk mücadelesi olmadığını söyledi. Sarıgül, “Barışın, özgürlüğünü, demokrasinin, insan haklarının, cumhuriyetin değerlerinin, inançlara saygılı laikliğin bir yere gelme mücadelesidir.” demişti.

İstanbul’da en çok Sivaslıların bulunduğunu kaydeden Sarıgül, “İstanbul’da bir numarasınız, çok da iyi noktadayız. Bazen şöyle yaparsınız, dua edersiniz. ‘Allahım ya Rabbim bana yardımcı ol.’ Peki Allahım size ne yapsın? Allahım sizi İstanbul’a getirmiş bir de Sarıgül’ü göndermiş. Allah daha ne yapsın?” diye konuşmuştu.

 

Sivas İş Dünyası ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu...

 

Sivas İş Dünyası'na konuşan  Kılıçdaroğlu, insanların doğdukları yerlerle bağlarını koparmamalarının son derece insani ve güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, Sivaslı iş adamlarını tebrik ettmişti.

Kılıçdaroğlu, "Bazen başımı yastığa koyduğumda çocukluğumun geçtiği yılları ve yerleri hatırlarım. Doğduğum yer değildi orası ama çocukluğum oradaydı, anılarım oradaydı" diyerek, herkesin benzer duygular içinde olduğunu ifade etmişti.

Buradaki iş adamlarının, Sivaslılara karşı kendilerini görevli hissettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Sivas, tarihe baktığımızda olağanüstü bir kentimiz. İpek Yolu üzerinde, tarihi değerleri var, hemen her ilçesi ayrı güzellikte bir kentimiz. Cumhuriyet için de çok önemli bir yer. Kongre'nin yapıldığı, ilk kez mandanın reddedildiği yer. Bu, çok önemli. O en karanlık dönemde, oturmuşlar Sivas'ta, Türkiye'nin kurtuluşu tartışılıyor, bağımsızlığı ve özgürlüğü tartışılıyor... 'Ne olursa olsun mandayı kabul etmeyeceğiz' diye bildiri yayınlanıyor. Bu, Sivas'ın, Sivaslıların tarihinde olduğu gibi bu ülke için de çok önemli bir noktadır" diye konuşmuştu.

İstanbul'da yayın yapan Sivas'lı Durbey Duran Yönetimindeki Lonca Gazetesi ve Lonca Dergisi olarak CHP ve İBB Adayı Mustafa Sarıgül'ün Sivaslılar ile ilgili Dikkat çeken haberi... 

 

sivas haber

 

 

KAYNAK: http://loncagazetesi.com/tr-TR/haberler/238/chp-sivaslilarin-pabucunu-damami-atti