Engelli Sporcular Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Sivas’ta ilk olan "Paralimpik Boccia" sporu hakkında bilgi veren Sivas Şeker Spor Kulübü Başkanı ve Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi beden eğitimi öğretmeni Şefika Şeker Kaygusuz; “Serebral Palsy ile Kas Hastalarının kolaylıkla yapabilecekleri bu spor sayesinde engellilerin, yaşamlarında sosyal ve sportif yeni bir pencere açılacağı söyledi.


Kaygusuz, “Öğrencilerimizin spor faaliyetlerini destekliyoruz bu onların hem ruhsal hem de fiziksel açıdan gelişimini sağlıyor. Spor sayesinde tüm sıkıntılarını streslerini attıklarını söyleyen öğrencilerimiz var. Psikolojik açıdan gelişimlerini sağlıyor” şeklinde konuştu.

Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Tuğba Kehci ise, “2009 yılı Ağustos ayı itibari ile Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet vermekteyiz. Amacımız engelli bireylerimizi topluma kazandırmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve kendilerine yeterli bireyleri haline getirebilmektir. Öğrencilerimizin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla “ Paralimpik Boccia, masa tenisi, atletizm gibi spor faaliyetlerine başladık. Bunun yanında el becerilerini geliştirmek amacıyla ahşap yakma ve resim çalışmalarımızda devam etmektedir.”dedi.


Kehci, 2016 sporcuların hedeflerinin 2016 yılında Brezilya’da düzenlenecek olan Paralimpik Olimpiyatlar olduğunu söyledi. sivas haber