Halk Oylamasına Doğru

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği tarafından halk oylamasında "evet" oyu kullanılacağı belirtildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Nevşehir Şehitlik Parkı'nda bir araya gelen şehit yakınları ve gaziler, "Güçlü devlet için şehit olduk, gazi olduk", "Güçlü devlet için kararımız evet" yazılı pankart taşıdı.

Dernek Başkanı gazi polis Ramazan Çiftçi, yaptığı açıklamada, 16 Nisan'daki halk oylamasının Türkiye için önemli bir dönemeç olduğunu kaydetti.

Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hızlı adımlarla ulaşmak için halk oylamasında kararlarının "evet" olduğunu belirten Çiftçi, 16 Nisan’dan sonra terör örgütlerine karşı daha kararlı bir mücadele verileceğine inandıklarını söyledi.

Çiftçi, "Ülkemiz, kurulduğu tarihten itibaren önemli bir dönemece gelmiştir. Bizler terörün gerçek yüzünü yaşayan şehit yakınları ve gaziler olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden her türlü terör örgütü üzerine daha kararlı gidileceği için 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.

Koalisyon hükümetlerinin Türkiye'nin gücünü tükettiğini, cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiği ve yargılanabildiği bir sistemi istediklerini ifade eden Çiftçi, şunları söyledi:

"Yabancı devlet başkanlarının kendi elleriyle yarattıkları terör örgütlerinin yaptığı katliamları dinimiz İslam'a atfetmelerine fırsat vermemek, mazlumların umudu olarak daha güçlü bir devlet haline gelebilmek için 'evet' diyoruz. Darbeler döneminin bitmesi, 'Halk seçer, Türkiye'yi sivil-asker-bürokrasi yönetir' dayatmasının son bulması için 'evet' diyoruz. Siyaseti kirleten koalisyon pazarlıklarını bitirmek, Türkiye'nin gücünü tüketen koalisyonların zararını önlemek için 'evet' diyoruz. Mevcut sistem, çift başlı istikrarsızlıklarla dolu koalisyonların olduğu bir sistem. Bu sistemin sonunun geldiği aşikardır."