Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KONYA (AA) - Konya'da sivil toplum kuruluşlarının genç üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki gösterdi.

MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emre Babayiğit, Hükümet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, milli iradeye kast edilen 15 Temmuz gecesinin, tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Gücünü ve emirlerini milletten almayan gözü dönmüş bir grubun hain saldırısının, milletin kahramanca direnişiyle son bulduğunu ifade eden Babayiğit, "Bütün halkımız hep bir olduk diri olduk ve elhamdülillah birlikte Türkiye olduk. İktidar, muhalefet bütün siyasi partiler sivil toplum örgütleri ve halkımız demokrasinin yanında durarak millet iradesine sahip çıkmışlardır." dedi.

Babayiğit, millet egemenliğinin karartılmaya çalışılması teşebbüsünün bu çağda hiçbir zaman başarıya ulaşılamayacağını dile getirdi.

Anti demokratik haller içinde olan hainlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Babayiğit, "Bu tür girişimlerin bir daha yaşanmaması için tedbir ve teyakkuz halinde olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bu ülkenin bu günü ve geleceği olan biz gençler milletin iradesine sahip çıkmanın sadece vatanımızda değil, İslam ümmetinde bir dirilişe vesile olacağını ve inşallah çok yakında ümmet birliğinin oluşacağına inanmaktayız." diye konuştu.

Açıklamaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, TUSKAD, TÜGVA, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği, EYAD, Ravza Vakfı, Genç TÜMSİAD, Genç Mehir, TURSİAD, TOBB Konya Genç Girişimciler Kurulu, Genç Memur-Sen, Ender Gençlik Vakfı, Genç ASKON, İki Doğu İki Batı Derneği ve Genç İrfan-Der destek verdi.