Eskişehir'den Kısa Kısa

ESKİŞEHİR (AA) - Özel Çağfen Okulları'nın Anaokulu ve İlkokul öğrencileri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın genel provasını izledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda gerçekleşen etkinlikte Senfoni Orkestrasının şefi Işın Metin, çocuklara klasik müziği, orkestra üyelerini ve enstrümanları anlattı. Senfoni Orkestrasının konseri öncesi genel provanın konukları Özel Çağfen Okulları öğrencileri oldu. Öğrenciler, orkestrasının çalışmalarını büyük ilgi ve merakla izledi.

Yaklaşık 200 öğrenciye klasik müziği ve senfoni orkestrasını tanıtmayı amaçlayan etkinlikte oldukça keyifli dakikalar yaşayan öğrenciler, konuk piyanist Tayfun İlhan ve sanatçılarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

- Tepebaşı'nda yol çalışmaları

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol açma, kaldırım çalışmaları yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hoşnudiye Mahallesi Anbarlar Sokak'ta yeni yol açma ve kaldırım çalışması yapılırken, Yenişehir Konakları'nda da yeni yol açma çalışması gerçekleştirildi.

Tepebaşı'nın merkezdeki üstyapı işlemlerini tamamlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevsim koşulları el verdiğince kırsal mahallelerde de çalışmalarını sürdürecek.

- "Güvercin Köy Projesi"

Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Güvercin Köy Projesi" hayata geçecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 75. Yıl Mahallesi Van Sokak'ta inşası süren köyde ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Peyzaj çalışmaları ve son rötuşların yapıldığı projede, ekipler çalışmaların kısa sürede bitirileceğini ifade etti.

8 bin 800 metrekare alan üzerine inşa edilen Güvercin Köy'de 110 güvercin kafesi bulunacak. Köyde ayrıca kafeterya, veteriner muayenehanesinin yanı sıra mezat alanı da yer alacak.

- Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan ziyaret

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan Özgür Nihat Dönmez'i makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurt, Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürü Dönmez'e görevinde başarılar diledi.

Kurumlar arası işbirliğinin önemine değinen Kurt, Odunpazarı Belediyesinin güvenli ve huzurlu bir Eskişehir için gereken desteği sağlayacağını ifade etti.

Dönmez ise Kurt'a gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti.