Eğitime katılan gençler kampa götürüldü

Hacegan Derneği tarafından hayata geçirilen projeye katılan gençler ödül olarak doğa kampına götürüldü.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında “Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik “ Projesini hayata geçiren Hacegan Derneği, eğitimlere katılan 12-29 yaş arası gençleri Samsunda bulunan doğa kampına götürdü.

 

Proje koordinatörü Kadir Taşseten başkanlığında Samsuna giden ve doğal ortam da bir araya gelen gençler, kamp süresince doğa gezileri,atıcılık, masa tenisi, golf, satranç ve kitap okuma etkinliklerine katılarak süreyi en güzel şekilde değerlendirdiler.

 

Proje Koordinatörü Kadir Taşseten, kampın gençler açısından çok faydalı olduğunu söyledi. 2015 yılının ilk ayında başlayan projenin gençler açısından çok faydalı olduğunu ve okullarda uzman kişiler tarafından eğitimler verilerek madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığını vurgulayan Taşseten, diğer zamanlarda ise dernek binasında gençlerle farklı etkinlikler yaptıklarını ifade etti. Genç bayanları Kırşehir Kaman’da bulunan kampa götürdüklerini dile getiren Taşseten erkekleri ise Samsun kampına götürerek doğal ortamda 5 gün boyunca farklı aktivitelere yer verdiklerini ve okullar açılmadan yapılan bu kampın gençler açısından faydalı olduğunu, proje sonunda ise Konya’ya bir gezi daha düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

 

Proje koordinatörü Kadir Taşseten, projenin finansmanı sağlayan ve gençlere yönelik yapılan etkinliklerde desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine de teşekkür etti.