Divriği Toki'de Çağdışı Yaşam

 

 

Sivas'ın Divriği ilçesinde TOKİ'nin yaptığı 13 konutta bulunan 360 daire sakini medeniyetten uzak bir hayat yaşıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivas'ın Divriği ilçesinde TOKİ tarafından yapılan ve ilçe merkezine yürüme ile 20 dakikada gidilebilen uzaklıkta bulunan tamamı 360 daireden oluşan yeni yerleşim yerinde oturan site sakinleri telefon, internet ve ulaşım sıkıntısı çektiklerini belirterek medeniyetten uzak bir hayat yaşadıklarını belirttiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOKİ sakinleri yaptıkları açıklamalarda şikayetlerini dile getirerek, Defalarca belediyeye müracaat ederek merkez ile ulaşımın sağlanabilmesi için otobüs seferlerinin konmasını, çöplerinin zamanında toplanması gerektiğini bunun için çöp arabalarının düzenli olarak her gün gelmesini istediklerini, telefon ve internet hattının bağlanması için Türktelekom'un 444 lü şikayet hattına, türktelekom ve ttnetin web sitesi üzerinden defalarca müracaatta bulunduklarını tüm müracaatlardan sonuç alamadıklarını söylediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnşaat çalışmaları sonrası merkezle aralarındaki yol bağlantısının da yapılmamasından şikayetçi olan site sakinleri yazın tozdan topraktan kışın çamura bulanmaktan kurtulamayacaklarını, su sıkıntısı çektiklerini haftanın belirli günlerinde  susuz kaldıklarını  belirterek yetkililerin bir an önce sorunlarına çözüm bulmaları için harekete geçmelerini istediler. - Divriği