Ck Çamlıbel Elektrik'ten Resim Yarışması

SİVAS (AA) - CK Çamlıbel Elektrik, Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla “Enerji Tasarrufu” konulu resim yarışması düzenledi.

CK Çamlıbel Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, ortaokul öğrencilerine yönelik yarışmada dereceye giren öğrenciler CK Çamlıbel Elektrik tarafından altınla ödüllendirilecek. CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış AŞ, enerjinin etkin ve verimli kullanılması konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla “Enerji Tasarrufu” konulu resim yarışması düzenliyor. Ortaokul öğrencilerine yönelik yarışma Sivas, Tokat ve Yozgat Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde yürütülecek. Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu dereceye giren resimlerin sahipleri CK Çamlıbel Elektrik tarafından altınla ödüllendirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, 'Ağaç Yaş İken Eğilir' anlayışıyla yola çıkarak Sivas, Tokat ve Yozgat’ta genç nesillerde enerji tasarrufuna yönelik bir bilinç oluşturmak ve bu bilinci geliştirerek devam ettirmeyi planladıklarını belirtti. Bu doğrultuda Sivas, Tokat ve Yozgat Mili Eğitim Müdürlükleri ile koordineli bir şekilde ortaokul öğrencilerine yönelik okullarda 'Enerji Tasarrufu ve Tasarruf Yöntemleri' konulu eğitim seminerleri düzenlediklerini aktaran Tekin, "Bu seminerlerin öğrencilerimizdeki etkisini görmek ve genç kuşakların enerji tasarrufu hakkındaki bakış açılarını, düşüncelerini ve becerilerini görmek için 'Enerji Tasarrufu' konulu resim yarışması düzenledik. Yarışma sonrası dereceye giren öğrencilerimizi altınla ödüllendireceğiz.” ifadelerini kullandı

Yarışma ile ilgili duyuruların İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okullara yapıldığını hatırlatan Tekin, yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.ckcamlibel.com.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.