pendik escort bayan
ak

Ermenilerin "Miçing Ayini"

18.04.2019 - 10:33, Güncelleme: 18.04.2019 - 10:33
 

Ermenilerin "Miçing Ayini"

Kayseri'de Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde ayin yapıldı

KAYSERİ (AA) - Ermeni asıllı Türk vatandaşları, Kayseri'deki tarihi Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde "Miçing" ayini yaptı.Caferbey Mahallesi'nde bulunan kilisedeki ayine, başrahip Tatul Anuşya ile İstanbul ve çeşitli kentlerden gelen Ermeni asıllı yaklaşık 100 Türk vatandaşı katıldı.Yaklaşık 3 saat süren ayinde, bir çocuğun vaftiz töreni de gerçekleştirildi.Ayinin ardından katılımcılar anı defterini imzalayarak kiliseden ayrıldı.Öte yandan, Miçing ayininin 49 gün süren Paskalya orucunun ortasına denk gelen günde yapılması gerektiği ancak Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan'ın ölümü nedeniyle bir hafta gecikmeyle gerçekleştirildiği belirtildi.
Kayseri'de Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde ayin yapıldı

KAYSERİ (AA) - Ermeni asıllı Türk vatandaşları, Kayseri'deki tarihi Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde "Miçing" ayini yaptı.

Caferbey Mahallesi'nde bulunan kilisedeki ayine, başrahip Tatul Anuşya ile İstanbul ve çeşitli kentlerden gelen Ermeni asıllı yaklaşık 100 Türk vatandaşı katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren ayinde, bir çocuğun vaftiz töreni de gerçekleştirildi.

Ayinin ardından katılımcılar anı defterini imzalayarak kiliseden ayrıldı.

Öte yandan, Miçing ayininin 49 gün süren Paskalya orucunun ortasına denk gelen günde yapılması gerektiği ancak Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan'ın ölümü nedeniyle bir hafta gecikmeyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Ermenilerin "Miçing Ayini"

Ermenilerin "Miçing Ayini"

Ermenilerin "Miçing Ayini"

Ermenilerin "Miçing Ayini"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.